Вежба “СИСТЕМ 2021” изведена у Крушевцу, провера субјеката и система заштите и спасавања

Министарство унутрашњих послова Републике Србије данас је организовало оперативно – тактичку вежбу субјеката и снага система заштите и спасавања под називом “СИСТЕМ 2021”. Вежба је изведена паралелно на 50 локација – 24 града и 26 општина, а учествовало је око 8.000 људи.

У Крушевцу је изведена вежба правовременог реаговања на последице изазване техничко – технолошким удесом (изливањем хлора) у погону компаније “Бин-комерц”. Седницом Градског штаба за ванредне ситуације руководила је командант, градоначелница Јасмина Палуровић, у раду су учествовали и начелник Расинског управног округа Бранислав Весић, начелник Сектора за ванредне ситуације Одељења у Крушевцу Александар Лазаревић, начелник Градске управе Иван Анђелић и други чланови Штаба, а заменик градоначелнице Александар Јовановић присуствовао је демонстрирању вежбе на терену.

Чланови Штаба, након обиласка терена, изразили су задовољство учешћем свих субјеката у вежби и показаним степеном спремности, као и брзином одговора на акциденте. Сарадња са државним органима и друштвеним организацијама је такође чврста и стабилна.

У Крушевцу су у извођење вежбе били укључени Ватрогасно – спасилачка јединица, специјализоване јединице ЦЗ (РХБ), јединице ЦЗ опште намене, повереници и заменици повереника ЦЗ, Црвени крст, Горска служба спасавања, МУП, индустријске професионалне ватрогасне јединице, представници Војске, ЗЗЈЗ, ЈКП “Крушевац” и бројни други учесници.

Након извођења вежбе “СИСТЕМ 2021”, градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић се захвалила свим учесницима.

Вежба “СИСТЕМ 2021” на нивоу Србије приказала је степен припремљености и синергију свих субјеката и чинилаца у одговору на елементарне непогоде и техничко – технолошке несреће, а до сада није извођена у оваквом формату.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x