Установе социјалне заштите су приоритет ресорног министарства

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Дарија Кисић Тепавчевић данас је у Крушевцу обишла Геронтолошки центар, Центар за социјални рад, Дом за децу и омладину “Јефимија” и Центар за особе за инвалидитетом, а претходно је разговарала и са представницима ратних војних инвалида.

Кисић Тепавчевић је том приликом поручила да ће Министарство у наредном периоду учинити све да се унапреде услови рада запослених и квалитет услуга и живота корисника установа социјалне заштите.

Министарка је подсетила на то да су запослени у установама социјалне заштите и корисници у претходном периоду поднели велики терет и да су изашли као победници из борбе против коронавируса.

Она је указала на податак да од јуче, први пут након 15 месеци, нема заражених коронавирусом у тим установама, ни међу запосленима, ни међу корисницима.

Према њеним речима, корисници установа социјалне заштите показали су се као најодговорнији и најсавеснији део популације у борби против COVID-19, будући да је обухват вакцинацијом у тим установама више од 90 одсто.

Кисић Тепавчевић је навела да је Министарство у току ове године, када су у питању наменски трансфери, за Крушевац издвојило 23 милиона динара, при чему ће за Геронтолошки центар Крушевац бити издвојено приближно 3,5 милиона динара, а за Дом за децу и омладину „Јефимија“ скоро три милиона динара за побољшање услова рада и квалитета услуга.

“На томе се нећемо зауставити. Установе социјалне заштите су наш приоритет, а када видимо снагу, вољу и одлучност руководилаца, запослених и корисника, то нам све каже да смо на добром путу. У наредном периоду ћемо учинити све да побољшамо услове и рада и живота свих у установама социјалне заштите”, поручила је министарка.

Директорка Геронтолошког центра Јелена Мијаиловић изразила је захвалност Кисић Тепавчевић на донацији телевизора и два рачунара, као и на залагању да се поправе стандарди живота и боравка корисника у установама социјалне заштите.

Министарка је претходно у Крушевцу разговарала са представницима ратних војних инвалида, поручивши  да министарство на чијем је челу посвећује пуну пажњу њиховом положају.

На састанку било је речи о статусу и правима тих лица, као и о примени Закона о правима бораца, војних инвалида, цивилних инвалида рата и чланова њихових породица.

Укупан број корисника борачко-инвалидске заштите за територију Града Крушевца је 302 – 162 ратнa војнa инвалида и цивилнa инвалида рата и 140 корисника породичних права.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x