Велика подршка развоју општине Варварин, за 8 месеци држава определила 94 милиона динара за пројекте

Од септембра месеца 2020. године, када је конституисана нова локална власт, до данас, кроз разне пројекте подржане од стране ресорних министарстава у општински буџет слило се 94 милиона динара, што доказује одличну сарадњу и велику подршку коју општина Варварин има од стране Владе Републике Србије.

По речима председнице општине др Виолете Лутовац Ђурђевић, Министарство за државну управу и локалну самоуправу одобрило је 4,5 милиона динара за успостављање Јединственог управног места, Министарство културе и информисања одобрило је 4,5 милиона динара за пројекат “Битка за културу”, док је Кабинет министра без портфеља задуженог за развој недовољно развијених општина определио 8,7 милиона динара кроз два програма и ово су пројекти који су одобрени у протеклих месец дана.

Поред ових пројеката, Министарство привреде определило је средства за уређење Пословне зоне у Селу Варварин, док је Министарство за државну управу и локалну самоуправу кроз пројекат “Градови у фокусу” обезбедило средства за санацију фасаде и замену столарије на згради Општинске библиотеке Варварин.

Упутивши захвалност свим министарствима на опредељеним средствима председница др Виолета Лутовац Ђурђевић истиче да је ово велика помоћ и подршка развоју општине Варварин и наглашава да је у протеклих осам месеци наишла на разумевање и подршку свих ресора од којих је затражена подршка кроз разне пројекте.

“Општина Варварин се налази ове године међу 8 градова и општина у Републици Србији којима су додељена средства од стране Министарства за државну управу и локалну самоуправу за опремање Јединственог управног места. Ових 4,5 милиона динара уложићемо у комплетну реконструкцију нашег Услужног центра како би успоставили Јединствено управно место, са јединственим шалтерима, софтвером и умрежавањем свих административних дела где наши грађани подносе своје захтеве и остварују своја права”, објашњава председница општине др Виолете Лутовац Ђурђевић.

Министарство културе и информисања кроз пројекат “Битка за културу” обезбедило је средства за санацију, опремање простора и набавку техничке опреме будућег Поетског театра, мини сцене и галеријског простора, као и за адаптацију и опремање мултимедијалне сале у згради Општинске библиотеке Варварин, док је Кабинет министра без портфеља задуженог за развој недовољно развијених општина определио средства за завршетак изградње водоводне мреже у Бачини.

“Морам да истакнем изузетну сарадњу општинског руководства са државним органима и са свим министарствима. Није се догодило да смо отишли у неко министарство, да смо закуцали на врата, затражили помоћ и подршку за нашу општину и да је нисмо добили”, нагласила је председница општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x