Весна Милосављевић учествовала на Зимском семинару биомедицине у Петници

Весна Милосављевић из Обрежа, ученица одељења III/2 Средње школе Варварин, техничар заштите животне средине, учествовала је на петодневном Зимском семинару биомедицине у Петници као изабрани полазник ове Истраживачке станице.

По повратку са семинара из Петнице, ова млада девојка је препуна лепих утисака, а за наш портал истиче да јој се највише допало то што су сарадници, као и руководиоци ове Истраживачке станице, биле веома љубазни према изабраним полазницима и увек су им се нашли за било коју врсту помоћи.

“Тамо сам схватила да имам већу љубав према хемији и некако су нам улепшали ту хемију и схватила сам да хемија није само оно што нас уче у школи, већ да је хемија једна изузетно лепа наука и кога та наука занима, он може стварно да проширује своје знање које се не састоји само од општег знања које учимо у школи, него је разграната на више грана и онда је свака од тих грана посебна прича за себе”, каже Весна Милосављевић.

Она додаје да јој се свидела и биологија из разлога што је сам “организам човека цео један систем који се састоји од много ситних система од којих сваки има своју функцију у организму” оценивши да без тог целокупног система не би могли уопште да функционишемо, што су полазници Зимског семинара биомедицине научили у Петници, а што се њој највише допало.

“И предавања су била веома лепа, а мени се највише допало предавање др Наталије Половић са Хемијског факултета Универзитета у Београду зато што је успела да нам највише привуче пажњу, имала је баш лепа предавања, повезала је биологију и хемију и имала јаке аргументе и јаке говоре и успела је да нам објасни шта је то шта раде хемија, биологија, медицина и заиста сам се одушевила њеним предавањем”, наглашава Весна.

На крају разговора ова млада будућа научница поручује да намерава поново да конкурише, овог пута за семинар хемије из разлога јер је то оно што је стварно занима, нагласивши да јој је у томе највише помогла Истраживачка станица Петница.

Наравно, препоруку су писали професори Гопа Гојковић, Братислав Ташић и Јелена Павловић која је иначе Веснин ментор, као и организација Црвеног крста у Варварину због потврде да је њихова чланица и да се већ неколико година бави хуманитарним радом у овој хуманитарној организацији, док су партиципацију за учешће на програму Истраживачке станице Петница обезбедили општина Варварин и локална Канцеларија за младе.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x