Министар просвете и директор Kанцеларије за јавна улагања посетили Крушевац

У Крушевцу су данас боравили министар просвете, науке и технолошког развоја Милан Шарчевић и директор Канцеларије за јавна улагања Марко Благојевић. Након разговора у Кабинету градоначелника, они су обишли Основну школу “Нада Поповић” као пример добре праксе, с обзиром на ниво инвестиционог улагања и опремљеност објекта.

Министар просвете Милан Шарчевић задњи пут је у посети ОШ “Нада Поповић” био 2016. године и од тада се наставило са убрзаним развојем. Током последњих 6 година, како је изјавила директор ове образовне установе Јелена Ивановић, у капиталне инвестиције уложили су Град Крушевац, Амбасада Јапана, Канцеларија за јавна улагања и Министарство просвете. Замењена је столарија чиме је ова школа заслужила статус енергетски ефикасног објекта, а само кроз пројекат модернизација школа (Министарства просвете) уложено је, или је у току, чак 65 милиона динара.

У свом обраћању, градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић је истакла да је циљ Града унапређење амбијента у школама, како за запослене тако и за децу. Она се захвалила на сарадњи Министру просвете и директору Канцеларије за јавна улагања уз жељу да се она настави и прошири, јер само у координацији заједничких активности може се постићи жељени ефекат.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Милан Шарчевић најавио је 2018. као годину у којој ће се боље радити, а с обзиром да је усвојен Закон о платама, очекује се и ново повећање. Кроз системске законе и добру буџетску подршку многи планови постају реално оствариви. Као нека од позитивних достигнућа у циљу праћења европских стандарда истакао је увођење информатике од 5. разреда основне школе, дуално образовање и награђивање према раду.

Такође, министар Шарчевић је рекао да је са градоначелницом Палуровић водио разговор о оснивању факултета за IT технологију у Крушевцу, што је један од показатеља децентрализације образовања.

Битна компонента у реализацији пројеката је и Канцеларија за јавна улагања. Директор Марко Благојевић је изјавио да је преко ове Канцеларије уложено (или је у току) око милион евра у град Крушевац. Не ради се само о школама, већ и о превентивној инфраструктури (санација клизишта одрона, мостова…), а планира се и реконструкција крушевачке Опште болнице. Благојевић је похвалио иницијативу Града, проактиван став, али и спремне пројекте, што је све заједно кључ успеха.

Састанку са Министром просвете и директором Канцеларије присуствовали су и помоћници градоначелника др Јелена Милановић и Мирољуб Ћосић, начелник Школске управе Зоран Асковић и начелник Одељења за ванредне ситуације Градске управе Крушевац Душан Тодоровић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x