Врњчани и њихови гости обележили Десанкин дан

На Мосту љубави у Врњачкој Бањи многобројна публика која се окупила да баш на 16. мај, дан рођења песникиње Десанке Максимовић, ода почаст песничком светковином, одржана је манифестација “На Десанкин дан” где су присутни могли да се подсете неких од њених најлепших песама, а све како сећање на њу и њена дела никада не би отишло у заборав.

“Управо на Мосту љубави, који је био главни мотив да напише једну од њених најлепших љубавних песама “Молитва за љубав”, млади рецитатори врњачке гимназије и студенти са Факултета за туризам имали су прилике да рецитују Десанкине песме, а специјални гост манифестације био је и чувени Миња Субота који је са великом осмехом на лицу препричавао своја сећања на Десанку Максимовић, као и време које је проводио са њом. Младе глумице Катарина Јеличић, Милица Мандић и писац Владимир Благојевић такође су увеличали ову манифестацију и све присутне одушевили глумом и рецитовањем”, каже Мина Станојевић из Туристичке организације Врњачка Бања.

Она подсећа да се ова манифестација одржава већ шесту годину за редом у организацији Туристичке организације Врњачка Бања и представља једну лепу традицију којом се одаје почаст песникињи која је била чест и радо виђен гост једне од најлепших Бања у Србији и која је и неколико својих песама написала баш у Врњачком парку.

“Ова манифестација ушла је у званични календар дешавања за ову годину којим Врњачка Бања прославља 150 година туризма. Драго нам је што смо ове године прославили још један велики јубијел, а то је 120 година од рођења најпознатије српске песникиње Десанке Максимовић” наглашава Мина Станојевић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x