Вучић почистио конкуренцију у Ћићевцу – 70,47%, остали кандидати са једноцифреним резултатом

У општини Ћићевац на јучерашњим изборима право гласа имало је 7.387 грађана, а своју бирачку дужност испунило је 67.06%. Убедљиво највише гласова добила је изборна листа “Александар Вучић – Заједно можемо све” и то 53,69 одсто од укупно изашлих бирача, док је за Александра Вучића за председника Републике гласало 70,47%.

На парламентарним изборима друго место освојила је листа “Ивица Дачић – Премијер Србије” за коју је гласало 13% грађана Ћићевца, трећа је коалиција “Уједињени за победу Србије” (ССП, НС и ДС) са 6,9%, а одмах за њима следе Заветници са 6,2%. Радикали су освојили 4,3%, коалиција “НАДА” 3,7% и ДВЕРИ – ПОКС 3,6% гласова.

Испод 2% су Суверенисти (ДЈБ, ЗС, ЖЗС) и коалиција “Ајмо људи” (СДС, НС, 1од5), док су све остале изборне листе на мање од 1%.

За Александра Вучића као председника Србије изјаснило се 70,47% грађана општине Ћићевац, док је Здравко Понош, кандидат коалиције окупљене око ССП-а, НС-а и ДС-а, освојио 8,84% гласова. Милица Ђурђевић Стаменковски је трећа са 6,4%, Бошко Обрадовић освојио је 4,6, а др Милош Јовановић 4,12%.

Мање од 2% бирача у општини Ћићевац освојили су Бранка Стаменковић и Миша Вацић, а најмање гласова је освојила кандидаткиња коалиције “Морамо” проф. др Биљана Стојковић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x