Александар Вучић убедљив и у Александровцу (68%), Брусу (71,12%) и Трстенику (63,15%)

У свим општинама Расинског округа на јучерашњим парламентарним и председничким изборима убедљиву победу је однела изборна листа “Александар Вучић – Заједно можемо све”, док је кандидат за председника Александар Вучић у свим општинама добио преко 60% гласова изашлих бирача.

Александровац:

У општини Александровац на изборе је изашло 61,2% бирача, од укупно уписаних 21.618 у бирачки списак. Гласало се на 61 бирачком месту, а за председника Републике највише гласова добио је Александар Вучић, 68%. Изборна листа “Александар Вучић – Заједно можемо све” освојила је 49,3% гласова Жупљана.

На парламентарним изборима у Жупи друго место освојила је изборна листа коалиције СПС, ЈС, ЗС, “Ивица Дачић – Премијер Србије” и то 17,6% гласова, трећа је листа “Мариника Тепић – Уједињени за победу Србије” са 8,5%, док је коалиција “НАДА” четврта са 4,5%.

Следе Заветници са 4,2, ДВЕРИ – ПОКС са 3,8%, “Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка” 2,3%, док је за коалицију “Морамо – Еколошки устанак” гласало 2% бирача у општини Александровац.

За председника Србије највећу подршку добио је Александар Вучић и то 68%, Здравко Понош је далеко иза њега са 10,5%, Милица Ђурђевић Стаменковски освојила је 5,3%, др Милош Јовановић 5%, Бошко Обрадовић 5%, док су мање од 2% освојили Биљана Стојковић, Бранка Стаменковић и Миша Вацић.

Брус:

Своје право на јучерашњим изборима остварило је 64,6% бирача у општини Брус, од укупно 12.982 уписаних у бирачки списак. На председничким изборима Александар Вучић освојио је 71,12%, док је листа “Александар Вучић – Заједно можемо све” освојила 56,46%.

Друго место у бруској општини за избор народних посланика у НСРС освојила је изборна листа “Ивица Дачић – Премијер Србије” за коју је гласало 14,3%, док је трећа листа “Уједињени за победу Србије” (ССП, НС и ДС) са 6,8, а мало мање од њих су освојили Заветници и то 6,5%. За коалицију “НАДА” гласало је 4,5%, а патриотски блок састављен од ДВЕРИ и ПОКС-а заокружило је 2,7%. Све остале изборне листе су на испод 2%.

На председничким изборима 71,12% грађана општине Брус гласало је за Александра Вучића, 8,1% добио је Здравко Понош, 6,8% је освојила Милица Ђурђевић Стаменковски, 5,6% др Милош Јовановић, док су Бошко Обрадовић, Биљана Стојковић, Бранка Стаменковић и Миша Вацић далеко испод 3%.

Трстеник:

Бирачко право у општини Трстеник на протеклим парламентарним и председничким изборима имало је 34.577 бирача, који су своје бирачко право могли да остваре на 67 бирачких места, а то право је остварило 58% грађана трстеничке општине. Александар Вучић је освојио 63,15%, док је изборну листу “Александар Вучић – Заједно можемо све” заокружило 48,2%.

Листу “Ивица Дачић – Премијер Србије” заокружило је 12,4% Трстеничана, коалиција ССП, НС и ДС “Уједињени за победу Србије” освојила је 10,4%, следи Патриостки блок ДВЕРИ и ПОКС-а са 6,4%, коалиција “Национална демократска алтернатива – НАДА” са 4,8%, док је Заветнике заокружило 4,7%. Испод црте од 3% су радикали са 2,2% и коалиција “Морамо” 2,2%, док су све остале изборне листе испод 1%.

После Александра Вучића, који је убедљиво славио на председничким изборима и у општини Трстеник са 63,15%, следи кандидат опозиционих партија ССП, НС и ДС, Здравко Понош са 12,2%, Бошко Обрадовић је трећи са 6,9%, др Милош Јовановић је добио 5,6% гласова, колико је освојила и Милица Ђурђевић Стаменковски. Испод 2% су Биљана Стојковић, Бранка Стаменковић и Миша Вацић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x