XI Етно фестивал у Варварину окупио велики број излагача и посетилаца

У Пешачкој зони у центру Варварина одржан је традиционални XI по реду Етно фестивал, манифестација чији је циљ очување традиције, народног фолклора и српског народног стваралаштва. После двогодишње паузе, овогодишњи Етно фестивал окупио је велики број излагача, а што је још битније, велики број посетилаца који су до самог краја пратили програм.

Фестивал је почео дефилеом предшколаца ПУ “Наша радост”, проглашене су најлепше маске, а затим се обратила председница општине др Виолета Лутовац Ђурђевић упутивши захвалност како организационом одбору, тако и донаторима Фестивала.

“Посебно се захваљујем предшколцима “Наше радости” што су, онако како то доликује нашој општини Варварин, започели Етно фестивал, отворили једним, за мене, најлепшим дефилеом. Велика је част била што сам била део дефилеа и још једном хвала и васпитачима који су узели учешће и учинили изузетно лепим овај наш XI Етно фестивал”, истакла је председница општине прогласивши овогодишњи Етно фестивал отвореним и пожелевши посетиоцима да уживају у доброј храни и богатом културно – уметничком програму.

“Уживајте у најлепшим јелима која су припремили наши учесници и ово је прилика да се подсетимо старих јела која су припремале наше баке, а такође и да пробамо ове укусне гулаше и остале котлиће који се припремају”, поручила је председница општине.

Стручни жири је оцењивао најбоље, награду за најоригиналнији штанд добила је екипа “Избенички мунгоси”, награду за најбогатији штанд освојила је ПУ “Наша радост” из Варварина, награду за најбољи уметнички рад је добила екипа “Art&Wood”, део екипе “Код Ане без мане”, док је свеукупни победник Пољопривредно газдинство “Грујић”  из Потока.

У културно – уметничком програму наступили су КУД-ови “Чарапанка” из Крвавице и Шашиловца, “Јован Курсула” из Села Варварин, “Сврљиг” из Сврљига, “Вук Караџић” из Орашја, “Бошко Југовић” из Бошњана, певачке групе “Рибница” и “Здравац”, певачи, гајдаши, фрулаши, здравичари, а одржана је и модна ревија…

Организатор XI Етно фестивала, као и свих ранијих година, била је Општина Варварин. Ову манифестацију посетила је и народна посланица у НСРС Невена Ђурић.

4 4 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x