Љиљана Павловић Ћирић добитница књижевне награде “Србољуб Митић”

Књижевница и песникиња Љиљана Павловић Ћирић из Сталаћа овогодишњи је добитник књижевне награде “Србољуб Митић” коју јој је доделила Општина Мало Црниће поводом Дана општине, за најбољу збирку поезије “Благо царице Радованице”, у издању “Поетикум-а” из Краљева.

Љиљана Павловић Ћирић предаје српски језик и књижевност у ОШ “Војвода Пријезда” у Сталаћу и “Јован Курсула” у Варварину, у својој књиженвој каријерији објавила је и књиге поезије “Бајка о Пријезди и Јелици”, “Сетосејачи” и “Од суречја до сумрачја”, али и кратку драму у стиху “Драмолина”.

“Поезија, сви знамо, представља саму есенцију књижевне уметности и свакако је дар и проклетство онога који је ствара. Истражујући дело и живот песника Србољуба Митића, често ћете наићи на реченицу која га карактерише као, цитирам, “уклетог песника рођеног на селу у коме је провео цео свој живот”. Треба ли да закључимо да уклетост има везе са малим срединама? Нипошто! Знамо у каквим се бочицама чувају отрови и јасно нам је да често они најбољи потичу их малих средина”, истакла је награђена књижевница Љиљана Павловић Ћирић након уручења награде.

Награда “Србољуб Митић” установљена је 1993. године, а Љиљана Павловић Ћирић је трећа жена добитник ове књижевне награде.

5 2 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x