Варварински социјалисти једногласно подржали Ивицу Дачића за председника СПС

Делегати XI Изборне конференције Општинског одбора Социјалистичке партије Србије (СПС) Варварин једногласно су дали подршку актуелном председнику СПС Ивици Дачићу за још један мандат на челу ове партије. Конференцији су присуствовали и председник Окружног одбора Расинског округа Синиша Максимовић и члан Градског одбора СПС Крушевац Здравко Милојевић.

За члана Главног одбора делегати XI Изборне конференције предложили су председника Општинског одбора проф. Драгољуба Станојевића, а за члана Статутарне комисије предложена је потпредседница ОО СПС Варварин, дипл. правник Гордана Петровић.

Обративши се делегатима XI Изборне конференције председник варваринских социјалиста проф. Драгољуб Станојевић подсетио је да су у периоду уочи Конференције одржани састанци у свим Месним организацијама на којима су предложени члан Главног одбора, Статутарне комисије, делегати за данашњу Конференцију, као и делегати који ће Општински одбор СПС-а представљати на X Конгресу заказаном за 22. децембар ове године у Београду.

“Велико ми је задовољство што сам на челу једне партије која има овакве чланове и чији се број чланова из дана у дан увећава, а да је и све више младих људи који представљају и који ће представљати нашу будућност и снагу наше партије”, поручио је проф. Станојевић.

Он је говорио и о историјату СПС-а подсетивши да је ова партија у протеклих 28 година доживела и успоне и падове, од најјаче партије у Србији до партије која је била сатанизована, али да се увек враћала снажнија и јединственија.

“Сви што су мислили да су нас уништили и да више нећемо постојати, преварили су се.  Наше време није прошло, Социјалистичка партија Србије је неуништива, програм партије је такав да је он у сваком нашем човеку и он ће увек опстати, без обзира на све тешкоће”, рекао је проф. Станојевић оценивши да ће X Конгрес бити Конгрес јединства.

Секретар Општинског одбора дипл. политиколог Братислав Ташић, обавестивши делегате да је слоган X Конгреса “Ми стојимо постојано”, прочитао је “Објаву за 21. век” која ће бити усвојена на Конгресу 22. децембра.

Истакавши задовољство присуством на XI Изборној конференцији у Варварину, председник Окружног одбора Синиша Максимовић поручио је да СПС у својим редовима има добре људе, домаћице, домаћине, раднике, мајке који се међусобно поштују и уважавају.

“СПС овог тренутка у држави има и игра значајну улогу, пре свега преко њеног председника. Нама у будућности предстоји још веће залагање, али да то залагање буде, пре свега, испољено кроз једно велико јединство у партији. Нема напретка ни једне партије ако нема јединства у партији”, поручио је Максимовић оценивши да је Општински одбор у Варварину једна добро организована организација.

Са XI Изборне конференције варваринских социјалиста поручено је да Ивица Дачић, као министар иностраних послова, улаже огромне напоре да обезбеди што бољу дипломатску позицију Републике Србије, а оцењено је и да је СПС тренутно најјача странка левице у Србији. Поред предлога за председника партије, члана Главног одбора и Статутарне комисије, једногласно су изабрани и делегати за X Конгрес СПС-а.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x