За долазак египатских гостију у Врњачку Бању постоје изванредни услови

Специјалну болницу “Меркур” у Врњачкој Бањи, сходно договору са претходног састанка у Београду, посетио је Његова Екселенција Амр Фатхи Мохамед Алгувејли, амбасадор Арапске Републике Египат у Републици Србији са супругом.

Циљ ове посете било је упознавање са програмом здравственог туризма у Врњачкој Бањи, како би се повећао број египатских туриста у краљици континенталног туризм и како би се такав модел пренео у египатске ризорте.

Током састанка, након представљања српског модела бањске рехабилитације, инвестиционе ситуације у Врњачкој Бањи, “Меркуровог” модела пословања и ситуације у египатском туризму, закључено је следеће, да постоје изванредни услови за долазак египатских гостију, пре свега због чињенице да велики број њих тренутно одлази у чешке бање које имају сличан производ по далеко вишим ценама.

Главни проблеми леже у проблемима са издавањем српске визе које за египатске грађане траје два пута дуже него за шенеген-визу,недовољној познатости српских бања и непостојању редовних авионских линија према мањим египатским аеродромима. “Меркур” има одличне контакте са госп. Абдулкарим Магхрабијем, директором агенције МЦ “Травел”, а са којим се већ ради на довођењу на рехабилитацију, лечење и одмор.

С обзиром на однос цене и квалитета услуге, као и најновији “Меркуров” производ – Пост-ковид рехабилитацију, египатски партнери процењују да би се велики број египатских туриста опредељивао за “Меркур”. “Меркур” је пред потписивањем уговора са египатском Холдинг компанијом “Миср Италија”, а у вези сарадње на трансферу “Меркуровог” know-how за изградњу медицинско – рехабилитационог центра на локацији Муса-Кост.

У јулу ове године, у резиденцији амбасаде Арапске Републике Египат у Београду, потписан је Меморандум о сарадњи, а договорена је посета дестинацијама Муса-Кост и Шарм Ел-шеик за новембар 2021. На боравку у “Меркуру” тренутно се налази “пилот” група египатских туриста, међу којима се налазе и новинари и туристички радници који ће о својим искуствима да обавесте египтску јавност ради промоције српских бања,

Српску страну чинили су Јасмина Милетић, начелник техничких и других сличних послова, Миодраг Миљковић, директор маркетинга, др Данијела Карамарковић, начелник поликлинике и Андријана Драгић, Интерни ревизор и директор објекта “Палас” у изградњи.

После састанка, Његова Екселенција Амр Фатхи Мохамед Алгувејли обишао је балнео, велнес и спа центар, као и Центар медицинске естетике у “Меркуру”, сазнајемо од ПР маркетинга у СБ “Меркур” у Врњачкој Бањи Бојане Бељић.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x