Заказана III седница Скупштине општине Варварин, пред одборницима први ребаланс буџета за 2024. годину

Председник Скупштине општине Варварин проф. Саша Живадиновић заказао је III редовну седницу локалног парламента у овом сазиву за петак, 17. мај. На обимном дневном реду са 40 тачака, а након потврђивања мандата новим одборницима, наћи ће се предлог Одлуке о првом ребалансу општинског буџета за 2024. годину, а одборници Скупштине општине Варварин разматраће и предлог Одлуке и измени и допуни Одлуке о финансијској помоћи породици са децом на територији општине Варварин.

Одборници локалног парламента ће разматрати и предлоге измене по првом ребалансу Финансијског плана за 2024. годину директних корисника буџетских средстава: Скупштине општине, Председника општине, Општинског већа, Општинског правобранилаштва и Општинске управе, као и Финансијског плана за 2024. годину – Капитални пројекти, програмске активности и остали пројекти општине Варварин и Финансијског плана за Месне заједнице.

Пред одборницима наћи ће се и предлози измене Финансијских планова Предшколске установе “Наша радост”, Општинске библиотеке Варварин, Спортског центра “Темнић”, Центра за социјални рад за општине Варварин и Ћићевац – Одељење ЦСР у Варварину, као и Финансијских планова Средње школе Варварин и ОШ “Јован Курсула” из Варварина, ОШ “Мирко Томић” из Обрежа и ОШ “Херој Мирко Томић” из Доњег Крчина. На дневном реду наћи ће се и Извештаји о раду Председника општине Варварин за 2023. годину, Општинског већа општине Варварин, Општинске управе, Општинског правобранилаштва, општинског Штаба за ванредне ситуације, као и свих јавних предузећа и установа и Дома здравља “Др Властимир Годић”.

На седници Скупштине биће образован општински Штаб за ванредне ситуације за територију општине Варварин, а одборници ће разматрати и План рада општинског Штаба за ванредне ситуације за 2024. годину. На дневном реду налази се и Програм коришћења средстава буџетског Фонда за заштиту животне средине за 2024. годину, са Финансијским планом, али и предлог Одлуке о именовању председника, чланова, заменика председника и заменика чланова Општинске изборне комисије (ОИК) у сталном саставу.

У наставку седнице одборници ће одлучивати и покретању поступка отуђења непокретности из јавне својине општине Варварин непосредном погодбом за катастарске парцеле у Варварину, Доњем Катуну и Тољевцу, а разматраће и предлог Решења о разрешењу и именовању председника и чланова Управног одбора Спортског центра “Темнић”. На III седници локалног парламента наћи ће се и предлог Решења о образовању Савета за миграције општине Варварин.

До краја седнице биће разматрани и предлози Решења и разрешењу и именовању чланова Општинског савета родитеља за школску 2023/24 годину и о разрешењу и именовању члана Школског одбора ОШ “Драги Макић” у Бошњану, Извештај о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања јавних предузећа за период од 1. јануара до 30. марта 2024. године, али и Одлуке о усвајању Оперативног плана за одбрану од поплава за воде II реда на територији општине Варварин за 2024. годину и Акционог плана запошљавања општине Варварин за период од 2024. до 2026. године.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x