Запажена и посећена изложба трстеничанке Јелене Чуљић

После излагања слика и цртежа у целој Србији, трстеничанка, сликарка Јелена Чуљић, својим делима представила се и љубитељима ове врсте уметности и у Врњачкој Бањи, тачније у Народној Библиотеци “Др Душан Радић”. Њена изложба носи назив “Гледање у тишини” и представља лепезу од 20 радова који илуструју само део њеног богатог стваралачког опуса.

У Галерији врњачке Библиотеке постављено је 10 слика и исто толико цртежа, рађених техником лавираног туша који се преплиће са акварелом.

“Изложба Јелене Чуљић настала је поводом њеног осамнаестогодишњег стваралаштва и показује да је она заиста заслугом ступила у друштво пунолетних сликара. Њени радови одишу рустичношћу и стабилним архитетктонским целинама. Просто може да се намирише свеже јутро или отежали залазак сунца, оивичен сетним и топлим бојама. Тако и препознајемо јесен и лето и хладну зимску ноћ. Гледалац тако ужива у гледању, у тишини, јер како можемо другачије доживети нешто овако дубоко, а тако лагано и познато оку”, рекла је приликом отварања ове изложбе кустос Музејске збирке Народног универзитета у Трстенику Јелена Вукчевић.

Ауторка ове занимљиве и запажене изложбе Јелена Чуљић рођена је 1989. године у Трстенику. Још у основној школи јој се јавила жеља за сликањем. Завршила је средњу Уметничку школу у Краљеву у смеру конзервација и рестаурација зидног сликарства, а дипломирала је на београдској политехници примењену уметност, односно дизајн.

“Изграђујем мозаике, мурале, иконе, слике у акрилној техници и аквареле. Члан сам КЛИС-а у Трстенику, а током мог осамнаестогодишњег стваралаштва учествовала сам на колективним изложбама и многим локалним колонијама широм Србије. Ево сада сам овде у Врњачкој Бањи, у Галерији Библиотеке, захваљујући људима из Културног центра и ове Библиотеке који су ми то омогућили и ја им се захваљујем, захваљујем се и познатом врњачком бенду “Bullet” који је својим мини концертом увеличао моју изложбу, али и мојој имењаки Јелени Вукчевић која је отворила изложбу и говорила о мени и мојим делима. Позивам ово приликом све који воле ову врсту уметности да дођу у Библиотеку и погледају до 10. марта ове године”, рекла нам је ауторка изложбе Јелена Чуљић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x