У Народном универзитету Трстеник отворена изложба о лику и делу Николе Тесле

У простору Музејске збирке при Народном универзитету отворена је изложба о нашем великом научнику Николи Тесли. Према речима историчарке у Музејској збирци Јелене Вукчевић, изложба је приређена у сарадњи са Аустријским културним форумом и Високе техничке школе у Грацу.

Изложба је интерактивна и налази се на паноима где ће посетиоци моћи да преузму апликацију о Николи Тесли на енглеском и немачком језику, а на свечаном отварању говорила је докторка рачунарских наука и професорица на Академији струковних студија “Шумадија” – одсек у Трстенику, Снежана Гавриловић.

“Теслина открића су добро позната широј јавности и о томе се довољно писало и говорило везано за његов научни рад. Интеренсантно из његовог живота је прича да је он три пута обилазио зграду у којој је становао, а увек је становао у хотелским собама под бројем три. Увек је мерио запремину јела кога би појео и друге интересантне детаље из његовог живота. Он је говорио више језика и с правом је временом постао геније савремених проналазака”, рекла је Снежана Гавриловић приликом отварања ове изложбе.

Била је ово намера да се промовише жеља у науци које још увек нема довољно заступљене, посебно у техничким наукама. Изложба је отворена до 3. фебруара ове године, рекла нам је Јелена Вукчевић и позвала грађане да дођу и посете поменуту изложбу.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x