Заседало Општинско веће општине Трстеник, рад у интересу грађана

На 13. по реду редовној седници Општинског већа општине Трстеник, којом је председавала председница општине Милена Турк, обрађено је 13 тачака дневног реда. Према речима председнице општине Трстеник, редовно одржавање ових седница омогућава грађанима, јавним установама и предузећима благовремено разматрање њихових захтева, а тиме и задовољавање њихових потреба.

Донета је одлука о програму заштите животне средине, после добијене сагласности Министарства, а створили су се услови за расписивање новог конкурса за набавку једног камиона смећара, како би возни парк ЈКСП “Комстан” био опремљенији и ефикаснији у извршавању постављених задатака на подручју трстеничке општине.

“Сагласили смо се на израду планова наше Народне библиотеке “Јефимија”, којој ће бити набављен један скенер за њихове потребе и за дигитализацију садржаја, али и за Спортски центар, како бисмо додатним средствима припремили спортски терен крај Мораве за реализацију спортских активности. Размотрили смо и неколико захтева наших грађана који се тичу области урбанизма и на питања у надлежности Одсека Општинске управе. Тиме смо исцрпели дневни ред на овој седници, а све ово ће се наћи на дневном реду наредне седнице Скупштине општине Трстеник”, истакла је Милена Турк, председница општине Трстеник.

Она је додала да локална самоуправа настоји да упоредо решава захтеве који су на чекању и труде се да то буде у што краћем року. Током лета биће одржано још неколико седница, како би се питања решавала редовно и достављало после тога одборницима на разматрање и усвајање.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x