Потрошено 2.000 доза вакцине против сезонског грипа

У трстеничком Дому здравља “Др Сава Станојевић” у Трстенику за кратко време, уз велико интересовање грађана, потрошена је добијена количина од 2.000 доза вакцине против сезонског грипа. Одређени број вакцина добиле су четири сеоске здравствене амбуланте у овој општини, а у Трстенику су вакцине распоређене службама Опште праксе и Школском диспанзеру и Патронажној служби.

“Јавио нам се за пријем вакцина велики број грађана јер су били упознати да је ово заштита поготово за пацијенте који ће оболети од COVID-19, јер ће имати блажу клиничку слику. Затим нам је стигло јако мало вакцина, само 8о доза из Торлака, искључиво за циљну групу грађана од 18 до 65 година. Тражили смо поново дозу од 2.000 доза вакцине, међутим од тог броја нам је стигло 300 доза које су подељене сеоским амбулантама, мали број вакцине остао је у служби Опште праксе и све те количине су потрошене”, наводи директорка Дома здравља “Др Сава Станојевић” др Жаклина Ристић.

“Да ли ће стићи нова количина вакцине не знамо. Ове године је вакцину примио већи број грађана него претходних година и свакако да ће имуни систем пре обољевања од корона вируса бити главни фактор у одбрани организма. Због тога стално апелујемо на грађане да поштују донете мере заштите јер тако штите себе и друге, поготово укућане. Осим тога, грађани требају бити одговорни и према здравственим радницима који се од марта месеца па надаље боре за спас пацијената. Морам истаћи да су пензионери најодговорнији према себи и другима, на улици се види да сви носе маске за разлику од младих људи и радно способних грађана, част изузецима”, каже др Жаклина Ристић, директорка трстеничког Дома здравља.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x