Завршена традиционална манифестација “Трстеник на Морави”

Програм овогодишње већ традиционалне културно – забавне и спортске манифестације “Трстеник на Морави” почео је изложбом документарне фотографије под називом “Трстеник на Морави 2005 – 2022” на бедему шеталишта. Програм је настављен на платоу испред општине Трстеник где је одржана еко колонија за децу под називом “Шта умем и шта знам” ауторке Радмиле Недељковић.

Деца су видела и представу “Земља дембелија”, док је на градској плажи одржана ликовна колонија. У среду 10. августа свечано је отворена манифестација, а затим је додељена награда “Најморавац” Љубиши Радојевићу постхумно, па је председница општине Трстеник Милена Турк награду уручила његовом синовцу Љубиши Радојевићу. Након уручења награде “Најморавац” Јелена и Џубо су одржали концерт, а након концерта је уследио и ватромет.

Спортско надметање “Водена ноћ” одржано је 11. августа на градском базену, а затим је група “Луна” одржала концерт. На градској плажи је одржана промотивна вожња чамцима Моравом, у петак, 12. августа, на платоу испред зграде Општинске управе карате вештине демонстрирали су чланови Карате клуба “Прва петолетка”, а након тога су уследиле дечије игре и анимације.

У суботу, 13. августа, на градској плажи одржан је музички програм уз оркестар “Моравци”, а наступили су и локални извођачи. Одржано је и такмичење у кувању рибље чорбе, такмичило се 20 екипа, стручни жири је за најбоље скувану рибљу чорбу прогласио екипу Аеро клуба Трстеник, друго место освојила је екипа “Комарци”, а треће место екипа Спортског центра Трстеник. Одржана је и Моравска регата, односно дефиле учесника од Врњачке Бање до Трстеника низ Западну Мораву, а најзанимљивији део програма ове манифестације је свакако трка чамаца с мотком. Овогодишњи победник трке чамаца Мораваца и Моравски
витез је Урош Милуновић из Трстеника, а након трке одржан је и пливачки маратон.

Истовремено, на платоу испред Општинске управе у Трстенику, на програму је била трка беба, или популарно “Беби маратон”, после чега је уследило караока такмичење. У недељу, 14. августа, последњег дана одржавања манифестације “Трстеник на Морави”, на градској плажи су се такмичили пионири у пецању, а затим је одржана Моравска регата – дефиле од Трстеника до Почековине.

Свечано затварање ове традиционалне манифестације обављено је на Омладинском тргу где су додељене Захвалнице и Дипломе учесницима, уз концерт групе “Локомотион”.

Организатор манифестације “Трстеник на Морави” и ове године је Туристичка организација општине Трстеник, покровитељ је Општина Трстеник, уз подршку већег броја спонзора.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x