Завршетак доградње објекта ПУ “Наша радост” у Варварину

Радови на доградњи објекта у оквиру предшколске установе “Наша радост” у Варварину у првој фази планирају грађевинску доградњу објекта, извођач ових радова је крушевачка фирма Колос С, а у наредном периоду, у зависности од финансијских средстава, планиран је завршетак радова, истиче за Темнић Инфо директор ове установе Драгана Савић и додаје да би ова група примила 25-оро детета различитих узраста. За ову инвестицију општина Варварин је издвојила из буџета 1.700.000 динара.

“У току јула месеца, због обилних падавина и поплаве у доњем делу котларнице имали смо насталу штету у виду оштећених мотора за рад централног грејања и једне одређене количине ускладиштеног пелета. Услед немогућности да из сопствених средстава надокнадимо насталу штету, обратили смо се општинском већу које је из буџетских резерви издвојило 200.000 динара за санацију настале штете и урадимо систем атмосферске канализационе мреже. Вредност радова које је изводило ЈКП Варварин износио је 97.000 динара, а завршене су и поправке мотора у циљу оспособљавања система за грејање и предстојећу грејну сезону”, каже директор Драгана Савић.

У августу месецу ове године, услед оштећења црепова на конструкцији крова васпитне групе у Залоговцу, дошло је до прокишњавања и оштећења ригипс плоча на плафону и у ходнику. Радове на санацији објекта радило је ЈКП Варварин, а након завршетка радова на лицу места изашли су надзорни орган и општински грађевински инспектор који је 06. септембра дао решење о употребној дозволи објекта.

“Због немогућности да финансијски план за 2016. годину прилагодимо новонасталим непредвиђеним ситуацијама били смо у обавези да извршимо ребаланс буџета и направимо промене у финансијском плану које се односе на приход из буџета општине Варварин, сопствене приходе и приход од ребаланса за минимални програм. Предлог ребаланса усвојен је на 4. седници Скупштине општине Варварин, 06. септембра 2016. године” додаје директорка Савић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x