Завршетак радова на изградњи “Моравског коридора” у оквиру задатих рокова од највећег значаја

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са представницима конзорцијума компанија “Bechtel – Enka”, са којима је разговарао о току реализације пројекта “Моравски коридор”, као и о пројектима у области енергетске инфраструктуре, саопштено је из Председништва.

Председник Вучић је током састанка истакао да је завршетак радова у складу са очекиваном динамиком од највећег значаја, будући да нови ауто-пут треба у огромној мери да допринесе развоју локалних општина и средина кроз које пролази, као и да представља велику шансу за домаћу привреду и индустрију.

“Добробит од изградње директно ће осетити становници Ћићевца, Варварина, Крушевца, Трстеника, Врњачке Бање, Краљева и Чачка”, нагласио је председник и додао да је, паралелно са изградњом “Моравског коридора”, у плану и опремање три индустријске зоне дуж ауто-пута од Појата до Прељине, који је од стратешког значаја за Србију, с обзиром на то да спаја коридоре 10 и 11.

Представници конзорцијума компанија “Bechtel – Enka” истакли су да овај сложени и по много чему јединствени пројекат, обухвата изградњу 117 већих грађевинских путних објеката, 88 мостова и подвожњака, као и 29 навожњака и 11 саобраћајних петљи. Такође, овај ауто-пут се гради за рачунску брзину од 130 километара на час и у ширини од укупно 30м, чиме ће се обезбедити додатни комфор и повећати безбедност одвијања саобраћаја. Представници конзорцијума су као посебно изазовне издвојили и радове на хидротехничком уређењу Западне Мораве, који ће обухватити укупно 18 хидротехничких објеката.

Председник Вучић је поновио потребу за завршетком пројекта у оквиру задатих рокова, будући да ће “Моравски коридор” бити и први дигитални коридор у Србији, који ће омогућити брзу и поуздану размену информација у циљу безбедног одвијања саобраћаја, објављено је на сајту председника Србије након састанка.

У оквиру пројекта изградње “Моравског кориодра” регулисаће се и ток реке Западне Мораве, чиме ће се повећати степен заштите од поплава околног подручја, што ће имати значајан позитиван ефекат на становништво и привреду овог подручја, нагласио је председник Вучић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x