Завршни радови на изградњи канализационе мреже у Селу Варварин, до краја године радови и у Доњем Катуну

Приликом обиласка завршних радова на изградњи канализационе мреже у Селу Варварин, председница општине др Виолета Лутовац Ђурђевић подсећа да су у овогодишњем буџету планирана средства за изградњу канализационе мреже у општини Варварин износила 18 милиона динара.

“Када је у питању изградња канализационе мреже у општини Варварин, ове године се доста и урадило, завршена је изградња канализационе мреже у Варварину и Селу Варварин, тако да нам остају још планом за ову годину радови на изградњи канализационе мреже у Доњем Катуну и то је неки распоред и неки след догађаја у будућности”, истакла је др Виолета Лутовац Ђурђевић.

Након радова у Селу Варварин, који су коштали око 8 милиона динара са ПДВ-ом, по овогодишњем плану остало је да се одради и део канализационе мреже у Доњем Катуну и за те радове обезбеђено је 5,5 милиона динара.

Председница општине др Виолета Лутовац Ђурђевић оцењује да, уколико сви ови радови буду завршени, план за ову годину биће у потпуности испуњен. Она додаје да је у току и израда пројеката за изградњу канализационе мреже у Бошњану и Бачини тако да је у плану да се наредне године радови на изградњи мреже прошире и на остале месне заједнице.

Директор ЈКП “Варварин” Дејан Ракић подсећа да је општина Варварин и ове године препознала изградњу водоводне и канализационе мреже као неке приоритете, протеклих недеља се радило на изградњи секундарне мреже у споредним улицама у Селу Варварин где је постављено око 900 метара канализационих цеви и 30 шахти.

“Оно што је битно то је да ова канализациона мрежа одмах функционише и сви становници ових улица могу да се јаве ЈКП “Варварин” и да искористе и повољност, пошто је сад прикључак на канализациону мрежу снижен за 50%, да изврше прикључак својих објеката на исту”, наглашава Ракић изразивши задовољство одличном сарадњом са општином Варварин из чијег ће буџета бити финансирани радови на завршетку изградње главног колектора у Доњем Катуну.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x