Завршни радови на изградњи водоводне мреже у Бошњану, наредне године повезивање на регионални водовод

У општини Варварин актуелни су радови на изградњи комуналне инфраструктуре, очекује се завршетак радова на изградњи нешто више од 600 метара секундарне водоводне мреже у Бошњану, а по речима директора ЈКП “Варварин” Дејана Ракића очекивања су да, током наредне године, Бошњане и Маскаре добију здраву пијаћу воду са регионалног водосистема Ћелије.

“Вршимо постављање водоводне цеви ФИ-160 овде поред магистралног пута, према Маскару, а по пројекту и желимо да извршимо спајање Месних заједница Бошњане и Маскаре како би, веч у наредној години, извршили спајање Бошњана на регионални водовод што би омогућило да ова два насељена места добију здраву пијаћу воду”, наводи Ракић.

Радови су финансирани средствима опредељим буџетом општине Варварин за 2022. годину, а директор ЈКП “Варварин” Дејан Ракић упућује захвалност председници општине др Виолети Лутовац Ђурђевић и њеним сарадницима на препознавању важности овог пројекта и на залагању да мештани Бошњана и Маскара добију здраву пијаћу воду.

“Овим цевоводом од 624 метара ми ћемо доћи до последње куће у Бошњану и остаје након тога још спајање Маскара и Бошњана, за шта ће средства бити планирана за наредну годину, а како би се завршили и ти радови и како би овај део био комплетиран”, најављује Ракић.

Радове на изградњи секундарне водоводне мреже у Бошњану обишла је и председница општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић где се упознала са током и динамиком радова.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x