Братислав Гашић званично ступио на дужност министра унутрашњих послова

Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је да је министар унутрашњих послова Братислав Гашић током свечане примопредаје преузео дужност од досадашњег министра Александра Вулина.

Гашић је истакао да осећа огромну одговорност – како према припадницима МУП-а, тако и према грађанима, нарочито ако се има у виду значајна улога тог министарства у очувању безбедности и то са каквим се претњама и ризицима суочавамо у овом тренутку, али и шта нас чека у будућности.

Он је исказао захвалност Вулину на успешном вођењу Министарства и запаженим резултатима које је постигао као министар, а посебно на искреној и квалитетној сарадњи са Безбедносно-информативном агенцијом.

“Та сарадња је омогућила да се успешно реализује велики број сложених акција, чиме су ефикасно пресечене криминалне активности великог броја група и појединаца”, рекао је Гашић, нагласивши да је његов циљ даље јачање поверења грађана у рад припадника МУП-а.

Вулин је рекао да му је била част да води Министарство унутрашњих послова у претходне две године, исказавши чврсто уверење да ће новоименовани министар додатно унапредити рад тог министарства.

“Ви од данас радите са Братиславом Гашићем, човеком у чију храброст, достојанство и патриотизам нико од вас не сумња, а моћи ће од њега пуно да научи. Поносан сам на то што он долази на ово место и што континуитет борбе за српски народ неће престати у МУП-у. Хоћу да знате да време које смо провели заједно јесте време које ће се у историји српске полиције уписати као време части, напретка и победа”, рекао је Вулин.

На крају церемоније, Гашић је уручио официрску шпаду Александру Вулину, пожелевши му успех у даљем раду.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x