“Здрав фест 2016” у Ћићевцу од 07. до 09. октобра

Општина Ћићевац, у сарадњи са Народном библиотеком Ћићевац организује “Здрав фест 2016”, 4. Међународни фестивал здравља, шумских плодова, лековитог биља, сушеног воћа и поврћа, пчелињих производа, старих – заборављених јела домаће кухиње, етно традиције, смотре фолклора и српске културе.

Овај фестивал ће се одржати од 07. до 09. октобра 2016. године, а централни догађај заказан је за 09. октобар, са почетком од 10 часова на платоу економске школе у Ћићевцу, где ће ученици припремати храну и такмичити се за најбоље припремљено јело.

У оквиру програмских активности, за петак, 07. октобар, са почетком у 19:00 часова у великој сали Народне библиотеке у Ћићевцу заказана је презентација локалитета и пројекција филма “Мојсињска света гора”, о месту са 77 црквишта и могућности за развој туризма. У суботу, 08. октобра, од 10:00 сати биће одржане спортске активности традиционалних дисциплина, ученика Основне школе “Доситеј Обрадовић” из Ћићевца под називом “Здрав стил – мој стил”, док је истог дана, у Хали спортова и са почетком у 19:00 часова, планиран целовечерњи концерт народних игара и песама КУД-а “Никола Тесла – ГСП” из Београда.

Отварање фестивала биће одржано у недељу, 09. октобра од 10:00, уз богат културно-уметнички програм, а у 13:00 биће одржано проглашење победника и додела награда за најздравије припремљено јело, најлепше уређен штанд и најбољу и највреднију екипу на манифестацији, најављују организатори.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x