Златни орден за заслуге заслужено додељен и СБ “Меркур” из Врњачке Бање

Поводом Сретења, Дана државности Србије, председник Републике Александар Вучић одликовао је заслужне појединце и институције златном медаљом за заслуге и допринос на спровођењу активности за спечавање ширења заразне болести COVID-19.

На свечаној церемонији која је одржана у Палати Србије, у име Специјалне болнице “Меркур” Златну медаљу за заслуге примила је др Олга Јанковић, субспецијалиста гастроентерологије.

“Дивно је примити оваково признање, посебно на такав дан – Дан државности. То је утисак који остаје запамћен за цео живот. Ово признање поставља “Меркур” међу велике центре у Србији који су били Ковид болнице и истиче наш допринос у целој тој борби”, истакла је др Олга Јанковић.

Она је додала и да је СБ “Меркур” завредила ово признање као установа која је дала свој допринос у лечењу људи оболелих од корона вируса.

“Наш допринос је посебно значајан јер смо радили у условима који нису прилагођени таквој категорији пацијената. Болест је тешка и непозната, не само у Србији већ и у целом свету и носи са собом велики страх. Ипак, ми смо успели да са великим ентузијазмом, стручношћу и пожртвовањем реализујемо тај задатак који нам је поверен и мислим да смо га обавили добро”, оценила је др Јанковић.

Ово признање СБ “Меркур” заслужила је у целини, на челу са здравственим радницима, пре свега лекарима, медицинским сестрама, лаборантима, физиотерапеутима као и немедицинским радницима који су дали свој допринос током две фазе рада у цовид режиму, поручује др Олга Јанковић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1350

ВАКЦИНАЦИЈА БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА: 17. мај Залоговац; 18. мај Обреж; 19. мај Доњи Катун! од 08 до 14h!

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x