Дечја недеља у ОШ “Драги Макић” у Бошњану

Основна школа “Драги Макић” из Бошњана започела је обележавање Дечје недеље организовањем “Школског вашара” у просторијама ове образовне установе. На вашару су ученици, у виду продајне изложбе, изложили своје рукотворине, ликовне радове, ручно израђене сувенире, а било је и хране у виду прављених грицкалица и ситних колача, док ће сав прикупљен новац бити искоришћен за потребе Одељенских заједница.

“У наставку обележавања Дечје недеље за четвртак планиране су “Игре без граница” и представа “Ђачке чаролије”, нишког позоришта “Звонце” у холу школе, а за петак су заказани свечани пријем ђака првака у ђачки савез и општинско такмичење у стоном тенису” најављује директор ове образовне установе Андрија Живадиновић.

Иначе, да подсетимо, Дечја недеља је први пут обележена 1934. године на предлог организације Пријатељи деце Србије, а 1987. године дефинисана је Законом о друштвеној бризи о деци. Манифестација Дечја недеља се сваке године одржава у месецу октобру, а циљеви су скретање пажње најшире јавности на права и потребе деце, указивање на одговорност коју породица, школа, држава и њене институције имају у заштити деце и остваривању њихових права, презентација до сада постигнутих резултата, указивање на примере добре праксе и проблеме у остваривању права деце, подстицање интерсекторске сарадње у стварању услова за поштовање права и оптимални развој сваког детета, промоција активног учешћа деце у доношењу одлука које се њих тичу, као и покретање иницијатива и нових акција које доприносе побољшању положаја деце у Републици Србији, и остваривању њихових права.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x