Апел за помоћ породици Марковић из Варварина

Самохрана мајка Живка Марковић живи у Село Варварину са двоје деце, ћерком и сином који болује од прогресивне мишићне дистрофије. Син Младен Марковић има 24 године, док је ћерка ученик првог разреда Средње школе у Варварину.

Ова породица је протеклих година преживела и 4 велика губитка, такође због ове неизлечиве болести. Најстарији син Марко Марковић умро је 2004. године, затим је Милош (1996), 2013. године умро на пола пута до болнице, да би после непуне две године, 2015. умро и трећи син Никола (1993). Најмлађи син Александар (1999) умро је 2016. године на дечјем одељењу Опште болнице у Крушевцу.

Прошле године је породицу Марковић из Села Варварина задесила још једна несрећа, пожар на кући у којој су живели и том приликом је ватра доста оштетила кућу, тако да сад ова трочлана породица живи и без струје и без воде, па овим путем позивамо све који су у могућности да донирају средства на жиро рачун код Комерцијалне банке број: 205900101219648118, на име: Живка Марковић, Варварин.

Прогресивна мишићна дистрофија је иначе примарно, наследно обољење мишића, а најчешће почиње у млађем животном добу и развија се годинама, да би после краће или дуже еволуције учинило болесника озбиљно хендикепираним и зависним од околине.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x