Манифестација “Пчела” одржана код чесме у Шанцу

У селу Шанац, на левој обали Западне Мораве надомак Крушевца, одржана је прва по реду културна манифестација “Пчела” која је назив добила по истоименој чесми, која је пре 81 годину направљена у Шанцу.

Чесма у Шанцу је изграђена далеке 1938. године и о њој и о одржавању простора око саме чесме брине се Живан Томић, пензионисани официр који живи у овом месту. Господин Томић је прошле године за свој рад и залагање награђен Видовданском похвалом, коју му је овом приликом уручила градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић, јер је прошле године због болести био спречен да исту прими.

Приликом уручења признања градоначелница Палуровић истакла је да ова чесма захваљујући Живану живи и свакодневно на њој велики број Крушевљана, као и мештана суседних општина долази овде за воду.

Председник месне заједнице Шанац Миленко Михајловић је рекао да су становници Шанца веома поносни на своју чесму, а да овом манифестацијом “Пчела” желе да још више промовишу своје село и овај локалитет.

Пригодан културно – уметнички програм извели су чланови КУД-а “Драган Токовић”, глумац Зоран Карајчић и најмлађи мештани Шанца, а манифестацији су присуствовали и градоначелница Јасмина Палуровић, заменица градоначелнице Весна Лазаревић и председник Скупштине града Крушевца Живојин Милорадовић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x