Министар Бранко Ружић отворио Јединствено управно место у Крушевцу

Сечењем врпце, коју су пресекли министар за државну управу и локалну самоуправу Бранко Ружић и градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић, данас је у овом граду, у Градској управи, отворено Јединствено управно место (ЈУМ). За потребе функционисања ЈУМ, у крушевачкој Градској управи, опремљена је канцеларија број 31.

ЈУМ представља новину предвиђену Законом  о општем управном поступку, са циљем да се грађанима олакша поступак и да се управни послови које обавља један или више различитих органа обједине. То се омогућава увођењем тзв. једношалтерског система који грађанима омогућује лакше и ефикасније остваривање њиховог права. Основна идеја увођења је да оно постане мост између грађана и управе и јединствена приступна тачка.

“Град Крушевац је крајем 2018. године потписао Уговор са Министарством државне управе и локалне самоуправе за овај пројекат и добио 5,5 милиона динара за реновирање канцеларије. Учешће Града је 10% од одобрених средстава (550.000 динара)”, подсетио је министар Ружић.

Он је такође рекао да је Министарство државне управе и локалне самоуправе учествовало одређеним финансијским средствима и у пројектима реконструкције таванског простора Туристичке организације, адаптацији дела Хале спортова, а у спортско – рекреативни парк “Багдалино” уложиће 10 милиона динара.

Добру сарадњу са Министарством истакла је и градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић, која се том приликом захвалила министру Ружићу на одабиру Крушевца као једној од 8 локалних самоуправа у Србији које су добиле средства.

ЈУМ у Градској управи града Крушевца има 7 шалтера: два за матичаре, и по један за пријем захтева, Одељење за инспекцијске послове, Одељење за урбанизам и грађевинарство, Одељење комуналне милиције и Локалну пореску администрацију. Оформљен је и шалтер поште, где странке могу да уплаћују административну таксу.

Сарадња поводом обједињених процедура биће успостављена са Центром за социјални рад и јавним предузећима.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x