Млађи основци од 22. марта иду редовно на наставу, одлаже се пробни завршни тест за ученике осмог разреда

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Владе Републике Србије саопштило је да ће ђаци основних школа првог циклуса (од првог до четвртог разреда) од понедељка, 22. марта, ићи у школу, као што је то био случај и до садa – у редовну наставу, док ће ученици од петог до осмог разреда основних школа и сви средњошколци наставу пратити онлајн.

На састанку председнице Владе Републике Србије Ане Брнабић и медицинског дела Кризног штаба одлучено је данас да се ипак остане при досадашњем начину рада и да млађи основци похађају наставу редовно.

Свакако, у појединачним случајевима, на основу одлуке локалних кризних штабова, уз сагласност Министарства просвете, науке и технолошког развоја преко школских управа, може се донети другачија одлука, наводи се у саопштењу.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Владе Републике Србије саопштило је и да је донета одлука о одлагању пробног завршног теста за ученике осмог разреда.

Пробни завршни тест, који је планиран за 26. и 27. март, одложиће се за петак 9. и суботу 10. април, што ће бити утврђено изменом Правилника о календару образовно-васпитног рада основне школе за школску 2020/2021. годину, наводи се у саопштењу.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1338 + 4 = 1342

ВАКЦИНАЦИЈА БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА: 10. мај Бошњане; 11. мај Бачина; 19. мај Доњи Катун! од 08 до 14h!

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x