Електронска пријава деце у ПУ “Наша радост” путем портала еВртић од 15. априла

Пријављивање деце за припремни предшколски програм у Предшколској установи “Наша радост” почиње 15. априла путем портала еВртић и трајаће до 15. маја. Родитељи своје малишане могу потпуно бесплатно, попуњавањем електронског обрасца, да упишу у вртић, док достављање уверења из матичне књиге рођењих, потврда о пребивалишту и потврда о запослењу нису потребни зато што се тим подацима приступа аутоматски, обавестила нас је директорка варваринског вртића Драгана Савић.

“Захваљујући овој услузи, упис деце у нашу установу је на овај начин веома олакшан, али ће ипак родитељи који нису у могућности да овим путем упишу децу у вртић моћи да се обрате Предшколској установи “Наша радост” која ће им изађи у сусрет при уписивању тако да неће бити никаквих проблема при и застоја при упису”, наводи директорка Савић и наглашава да је врло важно поштовати рокове зато што влада велико интересовање за упис у вртић.

“Ми већ сада имамо једну одређену листу чекања која није мала тако да би било и неопходно и пожељно да се електронски упис на време обави и да ми уђемо у једну бржу процедуру уписа. Оно што је битно истаћи то је да ће потписивање анекса уговора који су родитељи склопили са установом бити одржано у периоду од 22. марта до 31. марта 2021. године. Анекс уговора је неопходно потписати из разлога што је дошло до малих промена економске цене вртића које су незнатне, али је, по процедури и по закону, неопходно и обавезујуће за родитеље да тај анекс уговора потпишу”, објашњава директорка “Наше радости” Драгана Савић и позива родитеље да се обрате служби вртића која ће им бити доступна сваког дана.

Без обзира што вртић ради као и све остале образовне и јавне установе у отежаним условима због актуелне пандемије корона вируса, директорка Драгана Савић истиче да је велико оптерећење и на саме раднике вртића у самом прихвату деце, имајући у виду да је број деце велики, а да родитељи, због превентивних мера заштите, не могу да улазе у објекте.

Захваљујући одличној сарадњи са васпитачима родитељи путем вибер група могу да се информишу, али и да изнесу своје примедбе и сугестије. Наравно, ако дође до неких проблема, у сваком тренутку могу да дођу и у матичну установу и да са надлежнима поразговарају како би се пронашли начини за решавање евентуалних проблема, поручила је директорка Драгана Савић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1338 + 4 = 1342

ВАКЦИНАЦИЈА БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА: 10. мај Бошњане; 11. мај Бачина; 19. мај Доњи Катун! од 08 до 14h!

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x