Пописано 1,4 милиона бесправно саграђених објеката

Потпредседник Владе Републике Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић саопштила је данас на конференцији за новинаре, представљајући резултате пописа бесправно изграђених објеката, да у Србији има више од 2,2 милиона нелегалних објеката, од чега је до сада пописано готово 1,4 милиона.

Михајловић је на конференцији за новинаре у Влади Србије прецизирала да је до сада укупно пописано 1.353.463 бесправних објеката, а само у јануару ове године 509.932 објекта. “Имамо 2,2 милиона нелегалних објеката, што је готово за милион више него што смо имали процену прошле године, а први пут после 40 година имаћемо коначну базу о томе где је шта изграђено”, рекла је она.

Према њеним речима, попис је завршило 100 локалних самоуправа, а остало је да још око 50 градова и општина то приведу крају у наредних седам дана и додала да ће се, када буде све озакоњено, од пореза на имовину годишње остваривати приход од 100 милиона евра.

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић је истакла да је до сада донето приближно 45.000 решења о озакоњењу, а од такси за то добијено је 1,2 милијарде динара, од чега је 70 одсто ишло локалним самоуправама, а остало држави, поручивши да ће приход од такси износити још најмање 15 милијарди динара или више од 100 милиона евра, а ради се о новцу који ће бити намењен за нове деонице аутопута, школе, канализације, обданишта и слично.

Представљању резултата пописа нелегалних објеката, међу градоначелницима и председницима општина из локалних самоуправа које су најефикасније спровеле попис, био је присутан и председник општине Варварин Војкан Павић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x