СНС: Солидарност и брига најпотребнији у овим тешким временима

Поводом 01. октобра, Међународног дана старијих особа, Унија жена Општинског одбора Српске напредне странке (СНС) Варварин је својим активностима, а у складу са тренутном ситуацијом у виду пандемије корона вируса, обележила овај дан.

“Наше чланице обишле су најстарије суграђане, попричале са њима, а мерен им је том приликом и крвни пристисак и ниво шећера у крви. Сматрамо да је солидарност и брига у овим тешким временима оно што је нашим суграђанима најпотребније”, поручено је из Уније жена варваринских напредњака.

Међународни дан старијих особа прогласила је Генерална скупштина Уједињених нација 14. децембра 1990. године резолуцијом 45/106, да би се нагласила важност осигуравања животне средине која се може прилагодити потребама и способностима становника треће доби.

Овај дан се обележава 1. октобра сваке године, а проглашењем Међународног дана старијих особа подстичу се државе да старијим члановима осигурају задовољење њихових потреба и омогуће им учествовање у друштву у складу с њиховим способностима.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1335 + 2 = 1337

ВАКЦИНАЦИЈА БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА: 07. мај Обреж и Залоговац; 10. мај Бошњане; 11. мај Бачина; 19. мај Доњи Катун! од 08 до 14h!

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x