10. “Моравске вечери”: Анђела Недељковић “Први глас Поморавља”

Такмичењем певача аматера “Први глас Поморавља” и концертом познатог певача народне музике Радета Јоровића, 28. августа на Велику Госпојину, почеле су овогодишње јубиларне, десете по реду, “Моравске вечери” које ће бити настављене у суботу 31. августа, са почетком од 10 часова, такмичењем риболоваца на обали Велике Мораве код сплавова у Селу Варварин.

“Први глас Поморавља” била је веома посећена манифестација осамдесетих година прошлог века, а на игралишту Темнића у Варварину тих година ово такмичење пратило је по више хиљада људи. После 35 година дошло се на идеју да се поново крене са такмичењем па се тако овом приликом пред публиком и стручним жиријем представило десеторо певача аматера, уз пратњу оркестра Ненада Симића.

Звање “Првог гласа Поморавља” и прву награду понела је Анђела Недељковић из Плочника код Ћићевца која се представила песмом “А што ћемо љубав крити”, друго место припало је Стефану Васићу из Трстеника, трећа је била Кристина Дамњановић из Крушевца, док су се у културно – уметничком програму представили чланови Културно – уметничких друштава “Јован Курсула” из Села Варварин и “Коло” из Обрежа.

Победница овогодишњег “Првог гласа Поморавља” Анђела Недељковић похађа средњу музичку школу и бави се соло певањем, а посебан акценат даје народној и изворној музици. На сличним такмичењима освајала је бројне награде.

“Освајала сам награде на сличним такмичењима, али ово је нешто мало другачије и лепо је искуство и дружење, има пуно младих људи, има и мало старијих, али свакако је лепо”, истакла је Анђела Недељковић у изјави за наш портал.

На крају овогодишњих “Моравских вечери” председник Савета МЗ Село Варварин Братислав Петровић уручио је захвалнице локалној самоуправи, Општинској библиотеци и спонзорима, а програму су присуствовали председник Скупштине општине Варварин проф. Драгољуб Станојевић, народна посланица др Виолета Лутовац Ђурђевић и начелница Општинске управе Гордана Петровић.

Организатори овогодишњих “Моравских вечери” су Месна заједница Село Варварин и КУД “Јован Курсула”, под покровитељством општине Варварин.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x