У Ћићевцу отворен “Кутак за СВЕ младе”

Млади у општини Ћићевац добили су простор који могу користити за окупљање, провођење слободног времена, дружење и едукацију – “Кутак за СВЕ младе”.

“Неформална група младих из Ћићевца “Вратимо осмех младима” вредно је радила током протеклих месец дана на уређењу овог простора. Значајну подршку пружила је општина Ћићевац, која је пре свега уважила потребу младих да имају свој простор, као и суграђани, који су издвојили време да помогну у припремним радовима”, наводи се у саопштењу које је потписала координатор пројекта Наташа Кркић.

Из неформалне групе младих подсећају да је идеја о отварању “Кутка за СВЕ младе” у Ћићевцу једна од многих подржаних омладинских идеја на конкурсу “Шта нам тешко”, који се реализује у оквиру “Националног програма волонтирања младих Млади су закон 2021”, а који спроводе Млади истраживачи Србије у сарадњи са Покретом горана Војводине из Сремских Карловаца, ЦеГраД-ом из Обреновца, ТИМ42 из Лесковца и ГМ Оптимист из Горњег Милановца, уз подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије.

Путем конкурса “Шта нам тешко” обезбеђена су средства за кречење и уређивање просторија. Прилагођен је улаз, тако да га могу користити особе са тешкоћама у кретању и обезбеђена су средства за куповину друштвених игара.

Кутак је своја врата за СВЕ младе са територије општине Ћићевац и шире, отворио 5. новембра. Приликом свечаног отварања, гости су донирали поклоне за усељење, како би Кутак опремили средствима која ће младима бити од користи.

“Како смо на самом почетку, потребне су нам различите ствари и опрема, које ће младима боравак учинити пријатнијим и кориснијим. Сигурни смо да ће из овог простора ускоро изаћи пуно нових, важних омладинских идеја и акција”, поручује у саопштењу неформална група младих из Ћићевца.

1 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x