Упркос пандемији COVID-19 организација пензионера у Трстенику реализује планиране активности

Према евиденцији Општинска организација пензионера у Трстенику има више од 3.200 чланова и упркос пандемији корона вируса у овој организацији је присутно више планираних активности. Међу најважнијим свакако је била набавка и подела огрева односно, дрва и угља заинтересованим члановима, па је тако, према речима председника трстеничких пензионера Миленка Вучковића и ова активност успешно реализована.

“Наше чланство је задовољно квалитетом и дистрибуцијом дрва и угља и није било примедби. Током ове године давали смо и позајмице члановима у износу од по 10.000 динара, у пет једнаких месечних рата, а исто тако смо давали и намирнице социјално угроженим и болесним пензионерима, у зависности колико која Месна организација има чланова, а одређени број наших чланова био је у бањама. Сво време трајања ове пандемије поштовали смо епидемиолошке мере заштите, у Клубу је мањи број пензионера него прошле године, опрезни су и поштују мере. Ови који долазе, уз неко пиће и играње шаха, карата и домина утроше слободно време, а обавеза за све је употреба маски и одређено растојање”, наводи Миленко Вучковић, председник Општинске организације пензионера у Трстенику.

Он додаје да редовно у Општинску организацију долазе и представници Месних организација на договор о спроведеним активностима и даљим плановима, изразивши наду да ће после епидемије корона вируса те активности бити обимније, у виду организовања излета и дружења. Вучковић најављује да ће до краја ове године социјално угрожени и болесни чланови добити пакете помоћи.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x