Академија струковних студија “Шумадија” – одсек у Трстенику, прославила велики јубилеј

У Амфитетатру Академије струковних студија “Шумадија” Крагујевац, одсек у Трстенику, професори, студенти и њихови гости свечано су обележили 60 година успешног рада и постојања ове високошколске установе, која је до сада три пута мењала назив да би од 2019. године постала Академија струковних студија.

Пo речима проф. др Горана Миодраговића, руководиоца у овој високошколској установи, до сада је уписана 61-на генерација студената. У школи је 31 лице запослено, а радује и податак да трстеничка општина има 20 доктора наука, четири ректората.

“Спремамо се да поновимо колективно, да модернизујемо наставу, добили смо потврду од Организације за науку и технологију, где смо добили пројекат за модернизацију наставе, а због свих ових околности које су се дешавале протеклих година. Значи, идемо даље и трудићемо се да и наредне генерације буду успешне”, рекао је Горан Миодраговић у свом обраћању присутниума на овом скупу.

Присутне је поздравила и честитала им јубилеј и председница општине Трстеник Милена Турк. Она је пожелела студентима и професорима нове успехе у школовању.

“Радује и податак да се у овој високошколској установи из године у годину повећава број студената који желе да похађају студентске програме. По питању развоја општинске привреде, ова школа је од великог значаја и ја желим да се ове активности наставе и у наредном периоду. Још једном честитам свима у Академији јубилеј”, рекла је Милена Турк.

У склопу обележавања овог вредног јубилеја одржан је и пригодан програм, а уручене су и Захвалнице институцијама, установама и предузећима са којима ова школа успешно сарађује годинама. Захвалнице су додељене и најбољим студентима Академије, а представљен је и осврт на историјат школе.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x