Светосавска академија у Варварину

У Великој сали Општинске библиотеке Варварин Средња школа Варварин и Основна школа “Јован Курсула”, заједничком Светосавском академијом под називом “Кроз живот и време на духовним крилима”, обележили су школску славу Светог Саву, а уједно и Дан Средње школе у Варварину.

Фото: Н. Петровић

Светосавску химну “Ускликнимо с љубављу” извео је хор Основне школе Јован Курсула, а затим се присутнима обратио свештеник Марко Максовић који је, честитавши професорима и ђацима школску славу Светог Саву, поручио да је овај празник “најважнији и највећи дан у српскоме народу”.

“Данас је највећи празник свих Срба, празник када Срби славе своје име, празник када Срби славе своје племе, празник када Срби славе оно што јесу”, поручио је Максовић и Светосавском беседом подсетио на живот и дело највећег српског просветитеља и првог архиепископа аутокефалне Српске православне цркве.

Фото: Н. Петровић

У наставку програма представу специјално припремљену за ову прилику извели су ученици Секције сценских уметности Средње школе Варварин и Драмске секције ОШ “Јован Курсула”, а наступио је и хор ОШ “Јован Курсула”.

Фото: Н. Петровић

Светосавској академији поводом Савиндана, поред директора Средње школе Весне Чабрић и ОШ “Јован Курсула” Добросава Долића, присуствовали су и председник Скупштине општине Варварин Драгољуб Станојевић, заменица председника општине Варварин Виолета Чолаковић, заменик председника СО Братислав Ташић, начелница Општинске управе Гордана Петровић, као и просветни саветник Миодраг Пешић.

Фото: Н. Петровић
0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x