САРАДЊА “ЕВРОКОНТАКТА” И ОПШТИНЕ ЋИЋЕВАЦ: Заједнички до седмогодишњег Плана развоја

Удружење грађана за подршку европским интеграцијама “Евроконтакт” и Општина Ћићевац започели су реализацију пројекта “Израда плана развоја општине Ћићевац”. Пројекат је одобрен у оквиру пројекта Владе Швајцарске “Заједно за активно грађанско друштво – АЦТ” који спроводе “Helvetas Swiss Intercooperation” и Грађанске иницијативе из Београда.

“Пројектом је предвиђено да партнерске организације сарађују на изради Плана развоја општине Ћићевац за наредни седмогодишњи период. У израду овог стратешког документа биће укључени представници организација из јавног, пословног и цивилног сектора, стручни сарадници и грађани који искажу интересовање да учествују у креирању овог најважнијег документа развојног планирања на локалном нивоу”, истакао је на конференцији за новинаре Ненад Крстић, председник УО “Евроконтакта”.

Реализацију пројекта Влада Швајцарске је подржала са 1.260.000 динара док је општина Ћићевац обезбедила 140.000 динара.

“Циљ нам је да добијемо квалитетан, свеобухватан документ. Зато желимо да анимирамо што више људи да се укључе са својом визијом како Ћићевац треба да изгледа у наредних седам година”, додала је др Мирјана Кркић, председница општине Ћићевац.

По речима Јелене Милутиновић, менаџерке пројекта, формирано је координационо тело задужено за израду Плана развоја као и три радне групе за одређене тематске области.

“Биће урађени преглед и анализа досадашњег стратешког планирања у општини Ћићевац. Имаћемо јавну расправу о свим предлозима а на крају би Скупштина општине Ћићевац требала да усвоји Нацрт Плана развоја општине Ћићевац”, појашњава Јелена Милутиновић.

Планирано је да пројекат буде завршен до 31. августа 2022. године.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x