Богат и разноврстан програм манифестације “Трстеник на Морави 2023”

Традиционална, културно – забавна и спортска манифестација под називом “Трстеник на Морави” почиње у понедељак, 7. августа и трајаће до следећег понедељка, 14. августа. Из Туристичке организације општине Трстени најављују богаз програм. занимљиво сликање, дружење, такмичења, као и ранијих година.

Према речима директора Туристичке организације општине Трстеник, Владимира Јевтића, програм ће почети изложбом документарне фотографије “Трстеник на Морави 2005 – 2023″ на Омладинском шеталишту. На тениским теренима биће одржан тениски турнир”, а другог дана манифестације, на Летњој позорници, на програму је дечија представа “Црвенкапа из предграђа”.

У уторак, другог дана манифестације, испред зграде Општинске управе општине Трстеник, биће свечано отварање манифестације и додела награде “Најморавац”, затим концерт “Једна песма једна жеља” на коме учествују Зорица Минић, Раша Павловић, Драгица Златић и Милош Бркић, уз пратњу оркестра “Ватромет”. У среду, 9. августа, на платоу испред зграде општине Трстеник одржаће се Дечија радионица “Шаре, традиција и Моравски облици” Радмиле Недељковић, дечије анимације, занимације и осликавање лица, а на градској плажи биће отворена ликовна колонија, најављује Владимир Јевтић.

Манифестација се наставља према програму у четвртак, 10. августа, на Градском базену, где ће бити одржана “Водена ноћ”, уз спортска надметања. Истога дана организоваће се промотивна вожња чамцима Моравом, а наредног дана, у петак 11. августа, на платоу испред зграде Општинске управе општине Трстеник, каратисти КК “Прва петолетка” демонстрираће посетиоцима ову борилачку вештину. Након каратиста следи трка беба, популарни “Беби маратон” и караока такмичење.

Претпоследњег дана ове манифестације, у суботу 12. августа, на градској плажи, представиће се оркестар “Моравци” и локални извођачи. Кулинари ће се такмичити у кувању чорбе, а онда следи “Трка чамаца Мораваца с мотком” и пливачки маратон. Истога дана, на платоу испред општинског здања, песмом и играма присутнима ће се представити КУД “Прва петолетка”, са својим гостима.

“Као што се види, програм је заиста богат и садржајан. Последњег дана, у недељу 13. августа на градској плажи ће се одржати такмичење пионира у пецању, док ће завеса ове манифестације бити спуштена где је и отворена, на платоу испред зграде Општинске управе, где ће бити додељене захвалнице и дипломе, а након тога и позоришна представа “Нас две”. Овом приликом позивам грађане да дођу и посете нас, да се дружимо и уживамо као и ранијих година и да оставимо проблеме по страни”, рекао нам је Владимир Јевтић, директор Туристичке организације општине Трстеник, која је и организатор ове манифестације, под покровитељством општине Трстеник и уз подршку и помоћ суорганизатора и бројних спонзора.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x