Село Дубље остало без продавнице, по робу мештани одлазе у суседна села

У простору породичне куће Аћимовића, у насељеном месту Дубље, где сада живи удовица Лиза Аћимовић са своје троје деце која још увек похађају основну школу у Дубљу и Попини, више не ради продавница мешовите робе. Као разлог досадашња власница продавнице “Цеца” Светлана Петрашиновић истиче да нема “вајде”, односно адекватног прихода.

У ову продавницу је долазио и пазарио већи број мештана овог села у трстеничкој општини, а сада се сналазе на разне начине, неки купују намирнице и остало у Врњачкој Бањи, Трстенику, али и у суседним продавницама у селима Попина и Штулац. Лиза је, каже, објавила оглас за издавање поменутог простора за потребе продавнице мешовите робе, али се до сада нико није јавио и тако ће остати до даљњег, док неко нешто не предузме у овом случају.

Углавном, коментаришу неки од мештана, ово није добро да село нема продајно место, али шта је ту је, док се не створе потребни услови. Стални купци се адаптирају, траже друга решења, можда би нешто могла предузети по овом питању и сеоска месна заједница, остаје да се види, овако није добро, коментаришу неки од редовних купаца у сада затвореној продавници у насељеном месту Дубље.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x