Богат и садржајан програм манифестације “Трстеник на Морави”

После успешно организованог и добро посећеног “МоРаве феста”, у Трстенику је одржана нова традиционална културно – забавна манифестација “Трстеник на Морави”. Директор трстеничке Туристичке организације Владимир Јевтић изразио је наду да је посетиоцима било пријатно и забавно и истакао да је и ове године манифестација “Трстеник на Морави” имала велики број учесника.

Програм је почео изложбом документарне фотографије “Трстеник на Морави 2005 – 2019” на шеталишту “Бедем”, на тениским теренима је одржан тениски турнир, а на платоу испред зграде општине Трстеник на програму су били Сликарска колонија за децу “Чамац, барка и лежаљка”, дечија изложба “Мода и дизајн” и дечија представа “Звездана бајка”.

На градској плажи се одвијала и ликовна колонија, а на градском базену су одржана спортска надметања. Атракција за све заинтересоване посетиоце била је промотивна вожња чамцима низ Мораву.

Културно – забавну манифестацију “Трстеник на Морави” на градској плажи свечано је отворила Милена Турк, председница општине Трстеник, а признање “Најморавац” за 2021. годину уручено је бронзаном олимпијцу, стрелцу Миленку Себићу. Затим је уследио ватрени шоу, концерт бенда “Кризни штаб” и ватромет.

Наредног дана на платоу испред зграде општине Трстеник на програму је била презентација Карате клуба “Прва петолетка”, затим дечије забавне игре и анимације, а програм је настављен на градској плажи уз музичке тонове разних извођача. Одржано је и такмичење у кувању рибље чорбе, од 30 пријављених екипа победила је екипа “Анђели”, друго место освојила је екипа ПУ “Бисери”, а треће место припало је екипи “Комарци”.

Најинтересантнији део програма била је “Трка чамаца мораваца с мотком” у којој је победио Урош Миленковић, а у пливачком маратону победу је однео Миленко Димитријевић. Посетиоце на обали су забављали оркестар “Моравци” и остали локални извођачи, а на платоу испред зграде општине Трстеник одржана је занимљива трка беба и после тога караока такмичење.

У недељу, 15. августа, на градској плажи одвијало се такмичење пионира у пецању, одржан је и спуст карневал пловилима до Јерининог града, као и веома занимљиво такмичење у обарању руке. Свечано затварање манифестације “Трстеник на Морави” било је истога дана на Омладинском тргу где су додељене захвалнице и дипломе, уз концерт Културно – уметничких друштава.

Организатор ове манифестације била је Туристичка организација Трстеник, а покровитељ општина Трстеник, уз суорганизацију Спортског центра Трстеник, Народног универзитета Трстеник, ООСР “Петар Спасојевић”, Друштва спортова на води “Западна Морава”, ПСД “Љуктен”, Клуба ликовних стваралаца Трстеник, Канцеларије за младе Трстеник, Удружења “Центар у боји”, Спортског савеза општине Трстеник, Карате клуба “Прва петолетка”, Тениског клуба “Статус” и Удружења “Аутограм”, уз спонзора, фабрику минералне воде “Мивела”.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x