Богат програм поводом Дана општине Варварин: Концерти Амадеус Бенда и Радише Урошевића и XII Етно фестивал

Поводом обележавања Дана општине и 213. годишњице Варваринске битке, Општина Варварин организује низ дешавања у сусрет овом великом празнику. Катарина Ракић из Кабинета председнице општине Варварин најављује концерте, али и традиционални Етно фестивал који се по 12. пут организује у центру Варварина.

“Општина Варварин је припремила XII Етно фестивал који ће бити одржан 24. септембра у центру Варварина. Када су у питању такмичарске категорије, учесници се могу пријавити за такмичење у припреми најукуснијих слатких и сланих традиционалних јела, најукуснијих слатких и сланих пецива, слатке и слане зимнице, али и у такмичењу за најукуснији котлић, традиционалне занате, најлепши штанд, најквалитетнија пића и најквалитетнији мед. У такмичењу, у посебним категоријама, могу учествовати и школе и месне заједнице, а сам Етно фестивал отвориће дефиле предшколаца, иначе део програма који привлачи највеће интересовање посетилаца”, наглашава Катарина Ракић.

Пријаве за учешће на Етно фестивал су у току, а сви заинтересовани могу се пријавити путем броја телефона 037/789-264, сваког радног дана од 13 до 15 часова, закључно са 15. септембром текуће године.

“Припремљен је и низ музичких изненађења, као што је концерт популарног Амадеус Бенда који ће бити одржан 22. септембра, са почетком у 21 час, у центру Варварина, биће организован и концерт познате естрадне звезде Радише Урошевића и то 24. септембра, током Етно фестивала. Позивамо Вас да дођете да заједно прославимо Дан општине и да увеличате наш Етно фестивал”, поручила је Катарина Ракић.

Свечана седница Скупштине општине Варварин заказана је за 23. септембар, а планирана су и још нека изненађења. Током Етно фестивала, поред поменутог дефилеа предшколаца и концерта народне музике, представиће се и културно – уметничка друштва из темнићког краја.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x