Број оболелих од дијабетеса у сталном порасту

Удружење дијабетичара, које делује у оквиру Дома здравља “Др Сава Станојевић” у Трстенику, организовало је по 10. пут акцију бесплатног мерења крвног притиска и нивоа шећера у крви. Овој акцији одазвао се велики број грађана, а према речима специјалисте интерне медицине др Жаклине Ристић, уједно је овом акцијом обележен и светски дан борбе против шећерне болести.

Нажалост, у последње време број оболелих од дијабетеса се повећава, како међу младима тако и међу старим особама. Ово је била прилика да се грађани преконтролишу, јер се догађа да неки од њих и не знају да имају дијабетес па се овако открије, док би требало чешће организовати акције овог типа како би се откривали нови случајеви и давали им се савети за даље лечење, казала је др Жаклина Ристић.

Удружење дијабетичара функционише већ дуже времена, а овим поводом је председница удружења Виолета Ђекић уручила захвалнице свима који су помогли рад удружења у протеклом периоду. Међу награђенима су др Жаклина Ристић и локална РТВ Трстеник, која помно прати сликом и тоном активности овог удружења.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x