Буџет општине Варварин за 2017. годину на нивоу овогодишњег

Пројектовани буџет општине Варварин који се ради за 2017, 2018 и 2019-ту годину задржаће се на овогодишњем нивоу, у случају да нешто не буде умањено због промена које су биле у вези средстава која су припадала локалној самоуправи у виду пореза и доприноса за плате, каже председник општине Варварин Војкан Павић.

“Планирамо да одрадимо, према могућностима које имамо, сигурно пет или шест километара асфалтног пута по нашим улицама, а ја сам уједно дао и задатак да стручне службе припреме документацију са прегледним картама на којима ће се тачно евидентирати шта је асфалтирано, а шта је остало да би могли да имамо увид у то стање. То исто радимо што се тиче водовода и канализације, пошто постоје неки пројекти који треба да се усагласе са новим законом јер је то радио институт “Кирило Савић” који је отишао у стечај, тако да ти пројекти за канализацију нису усаглашени са новим прописима и морају да се усагласе. Наставићемо нормално са радом на водоводној мрежи по насељеним местима где смо се исто договорили да направимо пресек, да видимо шта је где и у ком насељеном месту колико одрађено” најављује Павић и додаје да ће у понедељак бити одржан састанак у згради Расинског управног округа у вези изградње регионалног водовода изражавајући наду да ће у року од месец – два бити пуштен у употребу.

Говорећи о инфраструктурним радовима до краја ове године, Павић је рекао да је завршено асфалтирање пута у дужини од 600 метара у Доњем Катуну, док је остала још једна деоница која би требала идуће године бити одрађена. У Бачини треба да почну радови на деоници у дужини од 270 метара, а ових дана се приводи крају и израда пешачке стазе у овом насељеном месту. Он додаје да је у овој години, за ових шест месеци колико је на власти у општини Варварин нова коалиција асфалтирано око 4.5 километра пута по насељеним местима.

Када је реч о плановима за наредну годину, председник општине поручује да општина Варварин планира да ради на томе да се раде програми за стимулацију пољопривредне производње и да рачуна да ће бити повећана нека средства, пошто је у овој години било око 12. милиона. “Надамо се да ћемо, према нашим могућностима, неки проценат успети да повећамо, јер се у овој години показало да су ова средства добра стимулација. Сва средства су утрошена, пет милиона је утрошено на осигурање, док је остатак утрошен на набавку механизације, система за наводњавање, воћњака, повртарског дела” рекао је Павић.

Он додаје да би требало покренути и развој сточарске производње зато што је ту слаб одзив, а Варварин као пољопривредни крај би требао мало више рачуна да поведе и о тој грани пољопривреде, тако да се тражи могућност како стимулисати пољопривреднике који желе да се баве сточарском производњом.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x