Одржане радионице у оквиру пројекта “Примени, прати, промени“

Центар за самостални живот особа са инвалидитетом Трстеник је одржао радионице са ученицима ОШ “Књегиња Милица” у Горњем Рибнику. Радионица је реализована у оквиру пројекта “Примени, прати, промени“, који спроводи Центар за самостални живот ОСИ Србије у партнерству са чланицама мреже, подржаног од стране Владе Швајцарске, а кроз програм “Заједно за активно грађанско друштво – АЦТ”.

“Веома је важно да децу у раном детињству учимо различитости и поштовању различитости, а у циљу стварања друштва једнаких могућности. Активним учешћем ОСИ у заступању својих права, тежимо изједначавању њихових могућности при остваривању грађанских, политичких, економских и социјалних права са свим другим грађанима. Инвалидитет није оно што чини човека социјалном категоријом, него немогућност да изабере куда да се креће, где да се образује, живи, лечи, запосли или ужива у културном и друштвеном животу заједнице у којој живи”, рекла нам је тим поводом председница Центра за
самостални живот особа са инвалидитетом у Трстенику Анђелина Трифић.

Она наглашава да је један од приоритета овог пројекта да окупи организације особа са инвалидитетом, локалне власти, медије и целокупну јавност на изградњи друштва равноправно различитих грађана.

“Пројекат треба,да на нивоу јединица локалних самоуправа, допринесе пуном и ефективном учешћу особа са инвалидитетом и њихових породица у друштвеном животу заједнице, кроз јавно заговарање за доследну и ефикаснију примену Стратегије за унапређење положаја ОСИ у Републици Србији за период од 2020 – 2024 године, као и пратећег Акционог плана’’, закључује Анђелина Трифић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x