Директори трстеничких Јавних предузећа поднели извештаје о раду

Председник општине Трстеник Александар Ћирић одржао је у свом кабинету редовни колегијум са дитекторима Јавних предузећа, а у раду колегијума учествовали су и заменик председника општине Трстеник Љубиша Марковић, помоћник председника општине Радомир Милуновић, предсаедник Скупштине општине Трстеник Герасим Атанасковић и члан Општинског већа Марко Петрашиновић.

На почетку колегијума било је речи о пословању и даљим плановима ЈКСП “Комстан”, које има највише активности у оквиру одобрених пројеката.

“Расписан је тендер за трећу фазу радова чиме ћемо окончати замену водоводне мреже на подручју трстеничке општине. Током овог месеца расписаће се тендер за изградњу висећег моста, док ће општина помоћи да се уреди омладинска обала и шеталиште према старом мосту, као и према висећем мосту и према граду. Набавили смо нов камион-смећар за потребе ЈКСП “Комстан” којим ћемо на целом подручју општине обезбедити организовано одвожење смећа и на тај начин смањити број дивљих депонија. Што се грејања тиче, оно је било квалитетно и без већих проблема и кварова на мрежи, међутим јавили су се одређени финансијски проблеми са дуговањима, због хладне зиме и мразева потрошено је више гаса од планираних количина. Овом приликом апелујем на кориснике даљинског грејања да уредно измирују своје обавезе како би смо ову грејну сезону привели крају”, истакао је председник општине Трстеник Александар Ћирић.

Директор Јавног предузећа за уређење грађевинског земљишта Зоран Радисављевић рекао је да се започети инфраструктурни пројекти приводе крају на градском и сеоском подручју, а у договору са локалном самоуправом припремљен је план за уређење Паркинг сервиса у наредном периоду.

Директор Спортског центра Саша Крстић известио је присутне на колегијуму да се на фудбалском стадиону поставља одређена количина столица на трибинама, док је у плану и постављање семафора на стадиону.

На крају колегијума констатовано је да се све активности Јавних предузећа и локалне самоуправе за трстеничку општину морају се спровести по утврђеном плану и програму за ову годину.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x