Додељене “Расинске Звезде” за 2022. годину, Радосав Аксентијевић најбољи тренер

“Расинске Звезде” завршиле су у рукама Првослава Тутулића за најбољег спортског радника, Војину Јанићу за најбољег судију, Радосав Аксентијевић је најбољи тренер, док је награда за најбољег играча припала Пајић Александру.

Првослав Тутулић из ФК “13. Април” из Велике Ломнице добио је “Расинску Звезду” за најбољег спортског радника. Тутулић је рођен 1954. године у Великој Ломници. Повреда га је спречила да се активније бави такмичарским фудбалом, 1977.године постао је секретар тада ФК “Ломница” који врло брзо мења име у ФК “Полетарац”, а затим у ФК “13 Април”. Клуб је своје утакмице играо на старом игралишту код Киселе воде у Ломници да би 1991.године на његову иницијативу почела градња садашњег терена и просторија. Званично 25. августа 1994. године клуб се са старог игралишта сели на данашњи простор. Клуб је имао успеха и падова али се од доласка Првослава Тутулића у клуб такмичи без паузе пуних 45 година.

“Расинска Звезда” најбољем тренеру припала је Радославу Аксентијевићу из ФК “Темнић” из Варварина. Аксентијевић је рођен 8. августа 1979. године у Крушевцу. Фудбалску каријеру започео је у млађим селекцијама ФК “Темнић” из Варварина да би врло брзо прешао у кадетску селекцију Напретка где се изборио и за статус кадетског репрезентативца Југославије. Наступао је и за први тим Напретка као и за тада прволигаше Темнић, Звездару и Синђелић из Београда. Сада са Б лиценцом коју је завршио у Нишу успешно води ФК “Темнић 1924” из Варварина са којим је убедљиво први на табели Прве окружне лиге Расинског округа.

Пајић Александру из ФК “Читлук” уручена је награда у категорији најбољег фудбалера. Пајић је рођен 4.јуна 1994.године у Крушевцу. Прошао је млађе селекције ФК “Напредак” из Крушевца. По завршетку средње медицинске школе уписао је и завршио Факултет спорта и физичког васпитања у Нишу. Паралелно са факултетом наступао је и за ФК “Читлук” из Читлука да би и пуних пет сезона предводио напад ФК “Бошњане” из Бошњана тада члана зоне а потом се 2020. године вратио у свој матични фудбалски клуб Читлук. Прошле такмичарске сезоне био је најбољи стрелац Прве окружне лиге са 43 гола.

Признање за најбољег судију отишло је у руке Јанић Војина из Судијске организације Крушевца. Јанић рођен је 29.јуна 2003.године у Крушевцу. Са пуних 16 година постао је члан Судијске организације Крушевца где је прво прошао Школу суђења да би 2019.године положио за судију треће категорије.Постепено је напредовао по ранговима такмичења да би 2020.године дошао на Прву окружну лигу где је после успешно приказаног суђења стекао услов за звање судије друге категорије.За судију друге категорије успешно је положио 2021.године у Нишу. Ове такмичарске године направио је још један искорак у својој судијској каријери дошавши на листу судија зоне Запад.

Поред бројних званица из света фудбала присутнима се обратио Владан Гашић председник Фудбалског савеза Расинског округа.

“Када сам ступио на чело Фудбалског савеза Расинског округа, за циљ сам поставио побољшање услова рада свим клубовима на територији Расинског округа. Колико се на остварењу тог циља радило имали сте прилике да видите у малопређашњем филму, али ми дозволите да још једном истакнем важност изградње стадиона „Јединство“, јер ће то, уз већ постојећу спортску инфраструктуру, додатно олакшати тренирање спортистима и одржавање бројних спортских дешавања. Посебно сам поносан на одлуку да прваци Прве, Друге и Треће окружне лиге од стране Савеза буду награђени за своје успехе и стимулисани за даљи напредак. Исто тако, изузетно ми је драго што су Куп-такмичења омасовљена и испраћена, јер чули сте, некада се играло само полуфинале и финале Расинског округа.

Важно је рећи да смо и у протеклој години помагали клубове са територије Расинског округа, набавком адекватне спортске опреме, подршком у адаптацији просторија и терена, а са тим ће се наставити и у наредном периоду.

Морам још и да додам да с великим ишчекивањем гледамо у план изградње стадиона ФК Трајал, који ће бити пети стадион у граду одрађен по свим стандардима за савезни ранг такмичења, а његовом изградњом Крушевац ће имати три терена са вештачком и три са природном травом.

Све то, попут награде “Расинска звезда”, за циљ има популаризацију спорта, здравих стилова живота, промоцију младих талената и самог града.

На самом крају, желео бих да честитам свим носиоцима признања „Расинска звезда“ са жељом да се наредне године видимо у већем броју.“

5 2 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x