Европско првенство у каратеу за кадете, јуниоре и сениоре у Швајцарској

У Швајцарској (Axa Arena Wintertur) је одржано 35. ЕСКА европско првенство за кадете, јуниоре и сениоре на којем је учествовало 626 такмичара из 30 земаља. Репрезентацију Србије, која је бројала 37 чланова, представљало је 12 представника Карате клуба “Крушевац” (9 такмичара, двојица судија и један тренер).

На ЕСКА Конгресу нашу земљу представљао је Марко Томић, председник ЈКА – Схотокан савеза Србије, а на полагању за интернационална судијска звања учествовали су Лазар Радисављевић и Никола Симић, дугогодишњи такмичари Карате клуба “Крушевац”, сада у улози судија.

Такмичење је стартовало наступима кадета, затим су наступали јуниори и на крају сениори. Када је реч о постигнутим резултатима, на које смо препоносни, морамо истаћи да је Град Крушевац богатији за 2 европска шампиона, Луку Јовановића Луку и Невену Симић. Још једна лепа вест је да смо добили двојицу интернационалних судија, Лазара Радисављевића Лазара и Николу Симића.

Биланс медаља: 4 медаље (3 златне и 1 бронзана медаља). Златним одличјима су се окитили Лука Јовановић , кадетски шампион Европе у борбама и Невена Симић, јуниорска шампионка Европе у катама и Кадетски борба тим Србије у саставу Лука Јовановић и Лазар Симић из КК “Крушевац”. Бронзану медаљу освојио је Јуниорски ката тим Србије у саставу Невена Симић, Кристина Ђорђевић, Лаура Исидоровић и Милена Симић, све из КК “Крушевац”.

На корак до медаље били су: Лазар Симић – 5. место борбе млађи кадети, Лаура Исидоровић – 5. место кате млађе кадеткиње, Милена Симић – 6.место кате млађе кадеткиње и Наталија Ивић – 6. место кате сениорке. Марко Томић истиче да је Управа Клуба презадовољна постигнутим резултатима.

“Управи је посебно драго што су, након добијања нових клупских просторија, којим је наш клуб стао раме уз раме са најбоље опремљеним светским и европским карате клубовима, остварени врхунски резултати. Успеси Клуба су још импозантнији јер су такмичари на најлепши могући начин оправдали велика улагања која су усмерена на један од најтрофејнијих светских карате клубова. Захваљујемо се свима који су несебично помогли да се наш клуб појави на овом престижном шампионату у пуном саставу и забележи историјски резултат када је реч о старијим узрасним категоријама”, истиче челник крушевачких каратиста.

Колико је заправо велики успех крушевачког клуба најбоље говори чињеница да су његови представници били успешнији од читавих земаља, као што су: Немачка, Шведска, Данска, Норвешка, Аустрија, Грчка, Белгија, Мађарска, Пољска. Када је реч о квалитету на овом престижном шампионату треба истаћи да су се поједине земље вратиле без иједне освојене медаље: Шпанија, Француска, Велс, Шкотска, Северна Ирска, Литванија, Словенија…

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x