Драгана Савић: Настављени радови на доградњи новог објекта, “Наша радост” ради пуним капацитетом

Са доласком лепог времена, кренули су и радови у Предшколској установи “Наша радост” у Варварину, а директор ове установе Драгана Савић истиче да су претходних дана настављени радови на доградњи новог објекта, док су у току и припреме на реализацији пројекта електро и хидротехничких инсталација у објекту нове групе. Она је изразила наду да ће у току овог месеца, што се тиче воде и струје, бити завршен и тај пројекат и да ће се кренути са даљим радовима, а све у зависности од средстава и могућности.

“Ради се и на изради и реализацији пројекта безбедности деце у вртићу, тренутно се ради на рукохватима и прилазним деловима јасленој групи, као и на задњем делу улаза у вртић где се ради заштитна ограда ради самог приласка и безбедности уношења намирница и хране”, наглашава директор ове васпитно образовне установе Драгана Савић и додаје да је у плану, што се тиче будућих радова, обнова и кречење установа васпитно образовних група на терену, у Бачини, Горњем Катуну, Маскару и Доњем Крчину, с обзиром да групе нису биле окречене један период, тако да ће и тај део програма бити завршен, као и кречење у обе јаслене групе и у деловима који нису били до сад освежени, тако да ће бити гледано да се то реализује, све у складу са финансијским могућностима.

Она најављује и да ће 22. априла у просторији ПУ “Наша радост” бити организован семинар, у реализацији Креативног центра, где ће учешће узети васпитачи из саме матичне установе, али и из установе “Дечји вртић Ћићевац” и из Општинске библиотеке Варварин, чији радници су изразили жељу да прате програм који предавачи врше на тему едукације рада у васпитно образовним установама, док ће у уторак, 18. априла, деца из ове установе узети учешће и у Ускршњој приредби.

“18. априла, у просторијама Општинске библиотеке Варварин, са почетком у 17 часова, биће организована једна пригодна приредба у којој ће узети учешће деца Средње школе, основних школа и Предшколске установе. У том ревијалном делу, што се тиче приредбе и рецитала на тему Ускрса, обичаја и традиције, ученици Средње школе и основних школа одржаће свој програм, па самим тим и предшколска група која ће се представити са својом тачком приказивања обичаја и традиције везаних за Лазареву суботу, тако да ће деца бити обучена у адекватну ношњу, осмислиће свој програм и на тај начин ће учествовати у реализацији тог пројекта”, каже директор ПУ “Наша радост” Драгана Савић и додаје да ће истог дана, у 18 часова, у Малој сали Општинске библиотеке Варварин изложба ускршњих јаја.

“За овај месец у плану је и прикупљање података који би то број деце био укључен у организацију једнодневног излета, као и рекреативне наставе, с обзиром да се излет организује почетком маја месеца. Одзив деце је као и сваке године добар, тако да се надамо да ћемо имати једну коначну слику о боравку деце на рекреативној настави у Ивањици”, истиче директор Драгана Савић.

“Васпитно образовне активности су као и увек испланиране месечним плановима, групице су пуне, враћају се деца, с обзиром да је било и вируса и богиња. Коначно идемо пуним капацитетом, спремамо се за манифестације као што су Дани поезије у вртићу, за завршну приредбу, излете и остале манифестације, тако да захваљујући свим тим добро испланираним активностима успевамо да постигнемо све и да сарађујемо добро и са општинским органима и међусобно као колектив”, закључује директор Драгана Савић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x